Broodzakken tegen corona en vóór massale vaccinatie

De 3 burgemeesters Jan Bekaert (Ichtegem), Gauthier Defreyne (Gistel) en Anthony Dumarey (Oudenburg) stellen de broodzakken voor.© Foto Coghe
De 3 burgemeesters Jan Bekaert (Ichtegem), Gauthier Defreyne (Gistel) en Anthony Dumarey (Oudenburg) stellen de broodzakken voor.© Foto Coghe
Redactie KW

De lokale besturen van Gistel, Ichtegem en Oudenburg pakken uit met een broodzakkencampagne. De zakken zijn bedrukt met slagzinnen rond vaccinatie. Zo willen de besturen de laatste twijfelaars over de streep trekken en de mensen ertoe aanzetten om de veiligheidsmaatregelen nog even vol te houden.

Een ludieke campagne dus, met een zeer belangrijke boodschap! De inwoners van Gistel, Ichtegem en Oudenburg kunnen voor hun coronavaccin terecht in vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel. De drie lokale besturen werken nauw samen om deze organisatie op zich te nemen. De drie burgemeester kwamen op dinsdag 11 mei de campagne aftrappen op het marktplein van Eernegem.

“Het vaccinatiecentrum in Gistel draait op volle toeren”, vertelt Gauthier Defreyne, burgemeester van Gistel. “Momenteel wordt er volop gevaccineerd binnen de 60-plussers en risicopatiënten. De actieve, jonge bevolking mag zich dus stilaan opmaken om de uitnodiging in de bus te ontvangen. Dat is trouwens ook een doelgroep die de gevolgen van het virus nogal eens durft te minimaliseren en misschien nog twijfelt om zich te laten vaccineren.”

“Daarom slaan Ichtegem, Gistel en Oudenburg de handen in elkaar om een originele communicatiecampagne op poten te zetten”, voegt Ichtegems burgemeester Jan Bekaert eraan toe. “We lanceren broodzakken die, naast een ludieke quote, ook het adres van vaccinatiecentrum Zomerloos bevatten én nog belangrijker een aansporing dat mensen ook nadat ze gevaccineerd zijn de maatregelen nog even moeten aanhouden.”

“Dat is een hele belangrijke boodschap”, treedt de Oudenburgse burgemeester Anthony Dumarey hen bij. “Pas wanneer we met voldoende mensen volledig gevaccineerd zijn, kunnen we terugkeren naar het normale leven. Ondertussen zullen de Gistelse, Ichtegemse en Oudenburgse inwoners hun broden dus in een coronabroodzak terugvinden. Op die manier komt het gespreksonderwerp opnieuw op tafel en kan het mensen op een laagdrempelige manier sensibiliseren.”

Elke gemeente heeft 30.000 zakken gekocht, een investering van 1.500 euro per gemeente.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier