Broodwinkel Soens schenkt rostjes aan Levensloop Kortrijk

Inzamelactie 'Rostjes' bij bakkerij Soens. Sophie Roose, Eddy Sabbe, Marc Speybrouck, Filip Claerhout, Sabine Desmet en Johan Dewitte. © KDS
Redactie KW

Rostjes worden overal massaal opgehaald en verzameld voor Levensloop Kortrijk. Het verzameld bedrag is op dit ogenblik 3630,68 euro. Het levensloopcomité verwacht een 600 kilo rostjes. Dit is goed voor ongeveer 6000 euro. Broodwinkel Soens steekt er met hoofd en schouders bovenuit. Zij verzamelden al 62 kg rostjes voor Levensloop Kortrijk.

“Klanten brengen massaal eurocenten binnen. Ik streef naar 100 kilo tegen het Levensloopweekend”, zegt zaakvoerster Sabine Desmet (53). “Dit is speciaal voor de vechters. Veel van mijn klanten zijn getroffen door kanker. Onlangs ook mijn nicht. Er zijn er ondertussen een 20-tal gestorven. Naast de rostjes steunen we hem ook door berichten te sturen en eens te bellen om moed in te spreken. Een rostje in een mensenleven stelt niks voor.” Sabine en Levensloop Kortrijk staan vrijdagavond tijdens het Tinekes weekend met een stand op de avondmarkt. Broodwinkel Soens verzamelde eerder al 112 kilo rostjes voor Kom op tegen kanker.

Stichting tegen kanker

Levensloop Kortrijk valt onder de Stichting tegen Kanker. Deze Stichting tegen Kanker is een nationale organisatie, terwijl Kom op tegen kanker een Vlaamse organisatie is. Er zijn 29 levensloopsteden. De drie in West-Vlaanderen zijn Kortrijk, Koksijde en Brugge. Levensloop is actief in 25 landen.

Marc Speybrouck (61) en Filip Claerhout (65) van Levensloop Kortrijk zijn de trekkers van de rostjes actie. Marc is al acht maanden druk in de weer om een 70 tal deelnemende handelszaken uit Kortrijk, de deelgemeenten en Harelbeke af te schuimen voor het rostjes initiatief. “Het is slopend en een werk van lage adem maar het loont de moeite“, vertelt Marc. “Alles startte met het storten van 1 rostje.” De huidige opbrengst, overtreft de verwachtingen van het levensloopcomité. Marc Speybroek bezocht reeds 300 handelaars voor de tombola tijdens het Levensloopweekend.

Levensloop Kortrijk

De Rostjes actie is de aanloop naar de zesde editie van Levensloop Kortrijk, die doorgaat op 28 en 29 september. Levensloop Kortrijk is ambitieus. Vorig jaar hadden ze 7330 ingeschreven deelnemers, goed voor 87 teams. Een succes ondanks het barslechte weer. Levensloop Kortrijk was zelfs nationaal recordhouder van aantal ingeschreven deelnemers. De organisatoren mikken dit jaar op 8.500 ingeschreven deelnemers en 80 teams. “We verlaten de lagere cyclus en zetten volgend jaar de stap naar het middelbaar”, symboliseert Covoorzitter Eddy Sabbe. “Vorig jaar verhuisden we naar de Leieboorden en dit jaar worden de fundamenten gelegd om verder te werken richting het grootste eendags-weldadigheidsgebeuren van Kortrijk. Er zijn nu reeds 25 nieuwe teams ingeschreven.”

Het doel van Levensloop is om fondsen te werven ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker. (CH)

Wie Levensloop Kortrijk nog wil steunen met rostjes kan naast de reeds betrokken handelszaken ook rechtstreeks terecht bij de organisatie. Mailen kan naar Kortrijk@Levensloop.be.

Voor deelname aan levensloop kan je terecht bij www.levensloop.be/kortrijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier