Broers Rudy en Jerry zijn samen al 95 jaar muzikant

De twee broers Rudy Verfaillie met bugle en Jerry Verfaillie met de schijftrombone maakten van het instrument hun tweede liefde. (ZB)
Redactie KW

De broers Rudy (61) en Jerry Verfaillie (54) zijn samen al 95 jaar muzikant. Beide zijn muzikanten in hart en nieren die voor geen geld ter wereld de fanfare zouden willen missen.

Rudy’s muzikale carrière startte in 1968 met lessen notenleer en trompet bij meester Hinnekint. Dat Rudy zijn mannetje stond, bewijst het feit dat hij in 1969 al zijn intrede deed in de fanfare van Passendale, in die tijd onder de leiding van Gilbert Hinnekint. In de jaren die daarop volgden, kreeg hij ook trompetles van Willy Soenen in Roeselare. Op die manier kwkam hij in 1975 in het jeugdmuziek en de Harmonie van Wervik terecht en in 1978 volgde hij meester Paul Desseyn naar de fanfare van Slypskapelle. Die telde toen niet minder dan zeven Verfaillies. Hij was er ook enkele jaren bestuurslid.

Muzikale familie

Op vraag van Andre Chaerle kwam hij in 1988 bij de Zonnebeekse fanfare. Hij kwam er in de sectie bugels terecht, waarin hij ondertussen zijn strepen heeft verdiend. Ook in Zonnebeke maakte hij een periode deel uit van het bestuur. Bij alle activiteiten van het korps stond hij paraat. Een aantal jaar geleden stapte Rudy uit het bestuur, maar hij blijft een trouwe muzikant. Zelden zal hij een repetitie of uitstap missen.

Jerry begon zijn muzikale carrière al vroeg in Passendale. Hij was toen 8 jaar oud, ging naar de muziekschool in Passendale en klopte toen al duchtig op de tamboerijn. Hij ging al mee naar de repetities samen met zijn oudere broers en zus. In 1974 startte hij op bugel, maar lang heeft dat niet geduurd. De trombone van zijn grotere broer leek een veel leuker instrument. Na al die jaren is hij zijn trombone trouw gebleven.

Na 45 jaar kan Jerry een indrukwekkend muzikaal palmares voorleggen. Zo speelde hij net als zijn broer Rudy ook in Slypskapelle, maar ook bij het schoolensemble VTI Roeselare, jeugdfanfare en harmonieorkest Onder Ons uit Wervik, de Zilertalers uit Waregem, Kortemark, Ichtegem en ook in de Oldstein Big Band van Brugge, waar hij nu nog meespeelt. De weg naar de Zonnebeekse fanfare heeft hij gevonden via zijn broer Rudy. Hij speelde voor het eerst mee op het concert van 2000 en ondertussen mogen ook Klerken en een aantal andere muziekverenigingen op de inbreng van Jerry rekenen. Hij is een echte muzikale duizendpoot en trouwe muzikant op wie steeds kan gerekend worden voor concerten en uitstappen. De broers Verfaillie hebben de muziek en de fanfare in hun bloed. De mooie onderscheidingen die ze kregen, vormen zeker geen eindpunt. Want spelen op hun vertrouwde bugel en trombone is iets wat ze zeker niet kunnen missen. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier