Broers richten nieuwe supportersclub op voor opvolger van KSV Roeselare

Brecht en Pieter Deruytter met achter hen het Schierveldestadion.
Brecht en Pieter Deruytter met achter hen het Schierveldestadion.
Wouter Vander Stricht

Er moet nog wat water door de Mandel stromen, maar de doorstart van KSV Roeselare lijkt nakende. Het schepencollege moet nog het licht op groen zetten, maar het ziet er naar uit dat VK Dadizele volgend seizoen met het eerste elftal de tenten zal opslaan op Schiervelde. Maar de nieuwe club heeft ondertussen ook al een nieuwe supportersvereniging: New Esvee Union. De broers Pieter en Brecht Deruytter uit Langemark zijn daar de drijvende krachten achter.

Onder welke naam KSV Roeselare jeugd een doorstart zal nemen met een eerste elftal is nog niet bekend, maar ondertussen is wel al de naam van een nieuwe supportersclub wereldkundig gemaakt: New Esvee Union. De broers Pieter (31) en Brecht (22) Deruytter zijn er de drijvende krachten achter. “We willen geen concurrentie zijn voor KSVR Till I Die. We gaan aanvullend werken. Wij willen gewoon een supportersclub die ook zorgt voor een goede communicatie tussen de club en supporters. Want daar ontbrak het de jongste jaren toch aan. Onze Chinese eigenares, die we dankbaar zijn omdat ze met haar centen onze club toch lang boven water heeft gehouden, kun je dat niet verwijten. Maar wie er ook aan het roer stond, de jongste tien jaar schortte er iets aan de communicatie.”

Brecht en Pieter getooid als KSVR-supporters.
Brecht en Pieter getooid als KSVR-supporters.

Pieter nam ook al contact op met de potentiële overnemers van de club. “Ze zijn op de hoogte van onze plannen en spraken al hun steun uit.” Zelf krijgt Pieter ook ondersteuning van zijn broer Brecht. “Mijn broer helpt in de mate dat hij kan. Hij overleefde al twee hersenbloedingen en hield daar een lichte beperking aan over. Mijn broer werkt nu in drankenhandel van mijn ouders in Langemark. Zelf ben ik aan de slag in een WZC in Ieper. Ik ben ook naar Ieper verhuisd.”

Jarenlang abonnee

De link met KSV Roeselare is er door de familiale banden in de streek. “Mijn oma aan moeders kant woont in Ardooie en als ik uitga dan is dat ook altijd in Roeselare. Zelf ben ik al 15 jaar supporter van KSVR. Aanvankelijk gingen we samen met mijn neven en nichten. In de eindronde voor de promotie in 2005 zat ik voor het eerst in de tribune en ik ben de club blijven volgen. Ik had ook ieder jaar een abonnement, ook al voor dit seizoen.”

Met de nieuwe supportersclub maken Pieter en Bert ook een verwijzing naar de vooroologse periode van de club. In 1902 sloot Union Sportive Rouselare – vernederlandst SV Roeselare – zich aan bij de bond. Om financiële redenen werden in 1920 de boeken neergelegd. Waarna in 1921 Sportkring (SK) Roeselare werd opgericht en het stamnummer 134 kreeg. “Het verhaal begon al in 1902, dus bijna 120 jaar geleden. New Esvee Union spreek je best op zijn Engels uit. Maar we willen dus met onze naam ook de link leggen met de rijke geschiedenis van de club.”

Sven De Rechter en Emile Samyn als peters

Ondertussen gaan Pieter en Brecht ook de jeugd van KSV Roeselare aanmoedigen. “We zijn verheugd dat die mensen er toch voor zorgen dat er momenteel nog gevoetbald wordt op Schiervelde. New Esvee Union wist ook al Sven De Rechter en Emile Samyn, twee oud-spelers van KSV Roeselare, te strikken als peters van de supportersclub.

Pieter Deruytter wil zich ten volle engageren. “Ik zet me sowieso ook graag in als vrijwilliger. Zo trek ik jaarlijks mee met Jubilo naar Lourdes als begeleider.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.