Broers openen slagerij Hillewaere in Hooglede

Lukas en Pieter-Jan treden in de voetsporen van hun grootouders. (foto JT)
Redactie KW

De broers Lukas (25) en Pieter-Jan (21) Hillewaere openen op 21 augustus voor het eerst de deuren van hun nieuwe slagerij, op de hoek van de Kerkstraat en de Bruggestraat. In hetzelfde baatte Geert Ghekiere meer dan 30 jaar een slagerij uit.

Hooglede zat ruim drie jaar zonder lokale slagerij na het stoppen van slagerij Ghekiere in 2016 en slagerij Marc een jaar later. Sinds april zijn de broers Hillewaere volop in de weer om het pand gebruiksklaar te krijgen. Ook Fien Tilleman (20), vriendin van Lukas, zal meehelpen in de zaak. “Het oorspronkelijke doel was om eind juli open te gaan maar door de coronaperikelen liepen we een beetje achterstand op”, aldus Pieter-Jan. “We focussen ons op een ambachtelijk gamma aan producten. Onze zelfgemaakte kookhespen en preparé zullen zeker scoren. Het rundvlees kopen we rechtstreeks bij de boer zelf. We voorzien trouwens ook een vegetarisch aanbod.”

Lukas en Pieter-Jan zijn afkomstig uit Sint-Jozef. Hun grootouders hadden er ook een beenhouwerij. Ze staan te trappelen om eindelijk aan de slag te kunnen. “De winkel bestaat eigenlijk uit twee delen”, vult Lukas aan. “Bij de ingang is er een meeneembalie waar mensen die wat minder tijd hebben een lunch of dagschotel kunnen kiezen. Verder is er ook een toog met bediening waar je vers vlees en charcuterie kan verkrijgen. Het is onze bedoeling om geregeld te vernieuwen. We willen wat variatie in onze bereidingen steken zodat het niet steeds hetzelfde is.”

praktisch

De slagerij is dagelijks open van 8 tot 18.30 uur, behalve op woensdag en zondagnamiddag. “Een leuke nieuwigheid is onze lockerkast die als afhaalpunt dient”, geeft Pieter-Jan mee. “Mensen kunnen online een bestelling plaatsen en die dan afhalen. Er zijn acht lockers voorzien en dit kan ideaal zijn voor mensen die bijvoorbeeld bij een barbecue onvoldoende plaats hebben in de koelkast. De lege vakjes zullen ook opgevuld zijn, zodat mensen zeven dagen op zeven vers vlees kunnen halen. Een ander pluspunt is onze ruime parking dicht bij de winkel.” Op 21 augustus kunt u zelf een kijkje nemen in de slagerij. Meer info is te vinden op www.beenhouwerij-hillewaere.be of via hun Facebookpagina. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.