Broers Michel en Francis uit Blankenberge op scherp voor wereldrecord hoogste wafeltoren

© foto WK
Redactie KW

Broers Michel (43) en Francis (40) De Buck, de uitbaters van tearoom Au Pingouin in de Kerkstraat in Blankenberge, plannen komende zondag een aanval op het Guinness World Record ‘Tallest Stack of Waffles’. Concreet: zo hoog mogelijk vers gebakken wafels stapelen. Het huidige record staat op net geen 87 centimeter.

“We kregen van Guinness World Record een ‘go’, en we zijn er helemaal klaar voor. Zeg maar 99,9 procent zeker dat we het wereldrecord zondag op zak hebben”, zeggen de broers, die ondertussen al eens oefenden. “We hebben het record toen ook gehaald. Wel merkten we dat elk detail belangrijk is: de kwaliteit van het deeg, de bakwijze, de manier van stapelen en de snelheid waarmee dat gebeurt. Als je te traag werkt, worden de wafels smeuïg en zakt de toren in.”

Elk hoekje van de wafel moet perfect gebakken zijn zodat de stapel niet kantelt”, leggen de broers uit. Het idee voor de recordpoging kwam bij hen op nadat ze een stel nieuwe wafelijzers in huis haalden. “Toen we die aan het testen waren, zaten we hier opeens met een stapel wafels en dachten we tiens, wat zou eigenlijk het record zijn? Het leek ons ook een leuke publiciteitsstunt.”

Eigenlijk hadden de broers hun recordpoging eerst gepland op 25 maart, ‘International Waffle Day’, maar corona stak daar toen een stokje voor. “Onze recordpoging is eens een positieve noot om de grote vakantie mee in te zetten. De voorbije maanden kwam onze badstad alleen maar in het nieuws omtrent corona.”

De broers staan al te popelen om geschiedenis te schrijven. “De zenuwen slaan toch stilaan toe ja. Misschien prijkt Au Pingouin straks wel tussen namen als Usain Bolt en Michael Jackson. We hebben ons al afgevraagd wat vader ervan gedacht zou hebben”, glimlachen ze. Hun vader Xavier stampte de zaak in ’82 uit de grond. “Hij heeft hier tot zijn 76ste wafels staan bakken. Dat was zijn lang leven; zelfs bij weer zoals dit, stond hij liever wafels te bakken dan thuis in de tuin te zitten. We gebruiken nu nog altijd zijn recept“, klinkt het. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier