Broers De Cock samen achter de toog in nieuwe bar Barlow

broers Tijl en Adam De Cock. (foto PDV)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In een historisch keldergebouw in de Sint-Amandsstraat opende een nieuwe horecazaak de deuren. In ‘Barlow’ willen de broers Tijl en Adam De Cock aan zowel Bruggelingen als toeristen de kans bieden om rustig en in een sfeervol kader te genieten van een van de tien biertjes van ‘t vat, een wijntje of een volgens de regels van de kunst bereide cocktail.

De telkens populairder wordende Sint-Amandsstraat heeft er een nieuwe horecazaak bij. In het kelderpand waar tot voor een tweetal jaar de Iers-Britse pub van Drew Charlton gevestigd was, opende de nieuwe bar ‘Barlow’ de deuren. De zaak wordt uitgebaat door de broers Tijl (20) en Adam (24) De Cock. De broers zijn de zonen van Hans De Cock, die jarenlang actief was in de sector van flipperkasten, bingo’s en andere caféspelen.

Twee jaar leeg

“Mijn vader meldde dat dit pand al een tijdje leeg stond en dat de eigenaar wel op zoek was naar een nieuwe uitbater”, zegt Tijl De Cock. “De huurprijs bleek bijzonder goed mee te vallen voor dit pand dat toch op een bijzonder goede locatie gelegen is; zo dicht bij de Markt. Mijn broer en ik hebben allebei wat ervaring in de horeca. Ik heb een tijd gewerkt bij Jilles Burger. En mijn broer heeft onder meer gewerkt in de Punta Est. Via via zijn we dus in dit project gestapt. Pieter Buysse van Punta Est is trouwens achter de schermen mee betrokken bij de uitbating.”

De broers hadden heel wat werk voor de boeg vooraleer ze de zaak konden openen. Na de stopzetting van de Iers-Britse pub van Drew Charlton stond het pand immers een goeie twee jaar leeg, waardoor de staat van het goed er zeker niet op vooruit ging. “Er is toch zo’n vier maanden werk aan geweest vooraleer we hier konden starten”, weet Tijl. “Voor de inrichting gingen we in zee met interieurarchitect Vincent De Laere.

Ook ambiancekaart

“De voorheen eerder donkere ruimtes zijn veel lichter. De bar zit vooraan en naar achteren toe is er een ruimte waar de gasten onder meer in een mooie ‘Chesterfield’-zetel kunnen verpozen. Binnenkort willen we ook hapjes kunnen aanbieden. We hebben tien bieren van ‘t vat. Daarnaast bieden we ook enkele mooie wijnen aan, en er staan cocktails op de kaart. We willen vooral een zaak zijn waar mensen een aperitief komen drinken of een slaapmutsje. Maar dat neemt niet weg dat we in het weekend ook eens de ambiancekaart zullen trekken. Dat hangt af van de sfeer en het publiek. We zullen, mits de goedkeuring van Stad Brugge, ook een terrasje installeren voor de ingang van onze zaak.”


Barlow is iedere dag geopend vanaf 16 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier