Broer Jessika V. belandt zelf in de cel voor doodsbedreigingen tegenover zus

Redactie KW

Zijn zus lichtte de organisatoren van een metalfestival op. Maar Brian V. (26) belandde nu wel zélf in de cel. Hij bedreigde zijn zus namelijk omdat ze zo ook zijn reputatie besmeurde. Bij de politie uitte hij zelfs doodsbedreigingen aan haar adres.

Wie een boek wil schrijven over de familie V. uit Izegem en omstreken heeft ondertussen al meer dan stof genoeg. Diefstal, incest, slagen en verwondingen en zelfs moord. Er zijn maar weinig misdaden die niet op de kerfstok van een van de leden van de beruchte familie V. staat. Sinds kort zit ook zoon Brian V. (26) uit Roeselare opnieuw in de cel. En dat omdat hij doodsbedreigingen uitte tegenover zijn eigen zus Jessika V. “Hij was kwaad omdat ze zijn reputatie besmeurd had. En hij drukte zich te stevig uit”, aldus zijn advocaat Klaas Van Dorpe.

Als ik buiten kom, leg ik ze om – klonk het bij Brian V.

En die reputatie – als daar al iets van overblijft – werd besmeurd door recente verhalen over zus Jessika V. Zij wordt er namelijk van beschuldigd een metalfestival in Zillebeke op te lichten. De opbrengst van Devils Rock for an Angel gaat elk jaar naar verschillende goede doelen. Jessika V. contacteerde de organisatoren en stelde zichzelf voor als miss-kandidate en persoonlijke vriendin van Marc Coucke. Ze zou meehelpen om chocolade te verkopen, maar hield de opbrengst voor zichzelf.

Op sociale media kreeg Jessika V. al de volle laag. Verschillende slachtoffers vonden elkaar daar. Al is er bij het gerecht voorlopig maar één klacht bekend. Maar de beschuldigingen bereikten ook Brian V., de broer van de oplichtster. Hij trok zich het lot van de slachtoffers aan en wilde hen verenigen. “Om haar een halt toe te roepen. Dit moet stoppen. Ze schaadt daarmee ook mijn reputatie“, verklaarde de jongeman, die pas recentelijk de gevangenis mocht verlaten nadat hij een diefstal met geweld pleegde.

Als steun voor de slachtoffers

Hij was zo kwaad dat hij zijn zus via sociale media met berichten bestookte. Daarin bedreigde hij haar zo hard, dat ze naar de politie stapte. De twintiger – al lang geen onbekende meer voor het gerecht – werd opgepakt voor verhoor en praatte zichzelf daar eigenlijk de gevangenis in. “Als ik buiten kom, leg ik ze om”, klonk het dreigend.

De onderzoeksrechter had dan ook niet veel andere mogelijkheden dan Brian V. aan te houden. Daardoor zit de jongeman nu opnieuw in voorhechtenis in de gevangenis. Volgens zijn advocaat had hij nochtans enkel de bedoeling om de slachtoffers te helpen. “Hij wou zijn zus een halt toeroepen. En hij was kwaad omdat de familie op die manier opnieuw negatief in de media kwam. Hij had het anders moeten aanpakken, maar zijn bedoelingen waren niet slecht”, aldus meester Klaas Van Dorpe.

Brian V. verscheen dinsdag voor de raadkamer en die besliste om hem een maand langer in de cel te houden. Niets nieuws voor hem, want in 2017 belandde hij in de cel nadat hij betrokken raakte bij zware voetbalrellen na de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp. Hij mocht de cel toen na twee maanden weer onder voorwaarden verlaten.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier