Broer en zus organiseren ‘swimmathon’ in Lichtervelde voor het goede doel

Litse Decaluwe (22) en haar broer Jorre Decaluwe (18) organiseren op zondag 2 december een ‘swimmathon’ ten voordele van De Warmste Week in het zwembad van Lichtervelde. De twee jonge initiatiefnemers steunen met hun actie Tordale vzw en de Kortemarkse AKABE.

Jorre en Litse Decaluwe wilden iets doen voor De Warmste Week. Beiden zwemmen al jaren bij de Lichterveldse Zwemclub LZK en zijn er actief als trainer. Vandaar dat ze op het idee kwamen van een ‘swimmathon’. © Foto Kurt

Litse en Jorre zijn beiden echte waterratten. Ze zwemmen al jaren bij de Lichterveldse Zwemclub LZK en zijn er actief als trainer. Nu organiseren ze in het zwembad van Lichtervelde een ‘swimmathon’.

“Vorig jaar speelden we al met het idee om iets te doen voor De Warmste Week. Sowieso moest dat iets sportiefs zijn. En dan dachten we, waarom doen we niet iets rond zwemmen? En zo kwamen we op het idee van de swimmathon”, vertelt Litse.

Lengtes zwemmen

De bedoeling van de ‘swimmathon’ is dat de deelnemers zoveel mogelijk lengtes zwemmen in vijftig minuten. Litse en Jorre hopen dat hun actie in totaal duizend euro zal opbrengen. De opbrengst zal daarna eerlijk verdeeld worden onder Tordale vzw en de Kortemarkse AKABE (Anders Kan Best). Tordale vzw biedt ondersteuning voor mensen met een beperking. De AKABE in Kortemark is een lokale scoutsgroep voor andersvaliden. “Ik heb twee jaar gewerkt als jobstudent bij Tordale en ik ben er nu nog vrijwilliger”, vertelt Litse. “Ook was ik jaren actief in de meisjesscouts van Lichtervelde. Mijn broer Jorre is nu nog leider bij de jongensscouts. We wilden dus vooral de jeugd steunen.”

Leuke prijzen

Iedereen is welkom op de ‘swimmathon’. Ook zullen er enkele leuke prijzen worden verloot. “Ook minder goede zwemmers zijn natuurlijk welkom. Wie minder lang kan of wil zwemmen dan vijftig minuten is ook welkom. Er zijn nog heel wat plekken vrij. We hopen dat bedrijven, verenigingen en vriendengroepen het initiatief een warm hart toedragen en komen meezwemmen.”

Om 14 uur stipt start de swimmathon in het zwembad van Lichtervelde in de Zandstraat. Rond 20 uur zal de actie op z’n einde lopen. Elk uur gaat een nieuwe reeks van start. Inschrijven kan via swimmathon8810@gmail.com. Bij het inschrijven vermeld je ook best de voorkeur van het startuur.

Deelnameprijs

Om deel te nemen betalen kinderen jonger dan 15 jaar 4 euro. Wie ouder is dan 15 jaar betaalt 5 euro. Ook de bar van het zwembad zal open zijn vanaf half twee ‘s middags. (Ans Victoor)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.