Broer en zus organiseren closet sale Abillé in Izegem

Gwendolyne en Mathieu Schmetz hopen dat de eerste editie een succes wordt. (foto Andreas Vanhauwaert) © (foto Andreas Vanhauwaert)
Redactie KW

Broer en zus Mathieu en Gwendolyne Schmetz hebben een eigen vzw opgericht en organiseren nu zondag 25 augustus met Abillé een eerste evenement in zaal Nele. Het gaat om een closet sale, waarbij ze kleren die je in je kast op overschot hebt een waardevol tweede leven willen geven.

De vzw van het duo richt zich op ecologische vraagstukken en wil zaken rond duurzaamheid, zero waste en veganisme meer bespreekbaar maken. “Om daar een antwoord op te bieden moeten we met z’n allen anders gaan leven en wij willen aantonen dat je dat kan doen met kleine ingrepen in je dagelijkse leven”, vertellen Gwendolyne en Mathieu. “Onze closet sale is al een eerste wapenfeit. Zestien standhouders zullen in zaal Nele kleren verkopen die ze al een tijdje in hun kleerkast hadden liggen en die ze niet meer dragen. Als je weet dat er jaarlijks 14 miljard kilo aan kleren wordt weggesmeten is het belangrijk dat we een alternatief circuit als het deze opzetten.” Op Abillé zal er zowel dames-, heren- als kinderkledij te koop zijn. Ook de randanimatie zit in een ecologisch jasje. Zo staan er vier foodtrucks die veganistisch eten zullen serveren. Music Burgers pakt uit met vegan-hamburgers, CozyGreen biedt streetfood aan en Gewoon.Anders pakt uit met een BBQ in die stijl. Ook IzyCoffee tekent present met onder andere vegan taartjes.”

Er zal op Abillé ook een wedstrijd voor bezoekers zijn. “In de zaal zullen op verschillende plaatsen hints hangen die moeten helpen bij het oplossen van die wedstrijd”, verklapt Gwendolyne. “Op die manier zullen mensen een kans kunnen wagen om een geschenkbon van een ecowebshop te winnen.”

De closet sale vindt op zondag 25 augustus van 10 tot 20 uur plaats in zaal Nele in de Kerkstraat 11. De ingang is gratis.

Meer info op de Facebookpagina’s van de vzw Adili en het evenement Abillé. (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.