Broer en zus Laplasse openen zomerbar bij Hoeve De Plasse

Caroline en Steven Laplasse in de tuin van hun pop-up zomerbar Hoeve De Plasse. Carolines kornuiten Bent en Jesse hebben hier alvast geen gebrek aan plaats om te spelen. © MM
Redactie KW

In Hoeve De Plasse langs de Plassendalesteenweg in Bredene kan je sinds kort terecht voor een gezellige en vooral rustige babbel in de pop-up zomerbar van Caroline en Steven Laplasse. Met een vooral tijdens de zomermaanden druk bereden fietspad voor de deur rekenen de uitbaters vooral op fietsende passanten. “Maar intussen hebben ook al heel wat Bredenaars de weg naar onze gezellige tuin gevonden”, verzekert Caroline.

Op de plek waar tot 1999 een kinderboerderij terug te vinden was, hebben Steven Laplasse (46) en zijn zus Caroline (30) vorige week een pop-up zomerbar geopend. In de tuin van Hoeve De Plasse kun je terecht voor een (streek)biertje, een glas wijn, sangria, sneukelbordjes,… “Maar vooral voor een gezellige babbel in een rustig kader”, vertelt Caroline toe. “Voor de kinderen hebben we een veilige speelhoek ingericht.” Caroline droomde er al langer van een ontbijthuisje in de hoeve. “Die droom is de laatste tijd in een stroomversnelling gekomen. Ik besefte plots door gebeurtenissen in mijn omgeving dat je je dromen maar beter meteen realiseert. Anders krijg je er misschien de kans niet meer toe.”

Beschermde hoeve

“Een aanzet tot het idee om ‘iets’ te doen met de hoeve kwam er ook op een voorstelling van het RUP landbouwzone door het gemeentebestuur, waarop ik enige tijd geleden aanwezig was”, pikt Steven in. Hij figureerde ooit op de Lijst Dedecker en tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen was hij kandidaat voor Neutraal Bredene. “Maar het politieke hoofdstuk is ondertussen helemaal afgesloten”, verzekert Steven. “Op die vergadering kwam ik wel te weten dat Bredene negen beschermde hoeves telt en dat nog maar vijf ervan actief zijn in een of andere vorm. Aanvankelijk wilden we er een volwaardig eethuis in onderbrengen. Maar dat zou een te grote investering gevergd hebben. Een pop-upbar leek ons een mooi opstapje. Lukt dat, dan kunnen we nieuwe plannen ontvouwen.”

Schapen kweken

De familie heeft immers al heel wat geïnvesteerd in de renovatie van de oude hoeve. “De voorbije jaren hebben we al heel wat verbouwd”, legt Gaston, vader van Steven en Caroline, uit.

Aanvankelijk wilden we er een volwaardig eethuis in onderbrengen

“Op de terreinen – 2,7 hectare groot – kweek ik al langer schapen. Helemaal inactief is de hoeve dus nooit echt geweest de voorbije jaren. Nu probeer ik natuurlijk een handje toe te steken in de pop-up bar.”

Fietspad

Pop-upzomerbar De Plasse zal wekelijks van woensdag tot en met zondag open zijn. “Van juni tot september. In juli en augustus willen we alle dagen opendoen”, geeft Caroline aan. De start was in elk geval veelbelovend. “Er kwam heel veel volk af op onze opening. Zelfs een zware plensbui kon de pret niet bederven. Via Facebook hebben we blijkbaar heel veel mensen nieuwsgierig gemaakt”, meent Steven.

De Laplasses rekenen ongetwijfeld op de vele fietsers en wielertoeristen, die tijdens het weekend en de vakantie het fietspad richting Oudenburg nemen. Het fietspad, tussen het groen en afgescheiden van de weg, wordt dan ook druk gebruikt voor een ontspannende fietstocht.

Winterbar?

“Het valt op dat we die fietsers de eerste dagen vooral in de voormiddag over de vloer kregen. In de namiddag komen dan de oma’s met hun kleinkinderen naar onze speeltuin afgezakt. En de avond zal vast en zeker vooral koppels, die even willen relaxen na een drukke werkdag met vrienden, naar hier loodsen”, zeggen de uitbaters in koor.

Of de bar ook na september openblijft? Caroline en Steven zijn er nog niet uit. “Misschien kunnen we in de wintermaanden een winterbar inrichten. Met heuse sneeuwkanonnen”, voegt Steven er met een knipoog tot besluit aan toe.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier