Broer en zus lanceren met Sté&Gré Spirits eigen gin en rum tijdens eindejaarsperiode

Stephanie Dermaut met de Sté Gin en de Gré Rum.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Stephanie Dermaut met de Sté Gin en de Gré Rum.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Stephanie Dermaut en haar broer Gregory genieten beiden graag van het bourgondische leven. En bij lekker eten hoort volgens hen ook drinken. “Ik heb het meer voor gin, mijn broer voor rum. En daarom besloten we om eigen dranken op de markt te brengen. En voor eindejaar hebben we ook geschenkboxen.”

Stephanie Dermaut is in Izegem een bekend gezicht omdat ze de bar van Tennisclub Isis al sinds 2014 runt. Momenteel is er bij TC Isis wel heel wat bedrijvigheid op de padelterreinen en kan de jeugd nog aan de slag in de ballon over de tennisvelden, maar de bar is uiteraard dicht. Ook de winterhut die het terras werd neergepoot moest na vier dagen al sluiten. “Allemaal zeer spijtig uiteraard en we hopen snel weer aan de slag te kunnen”, oppert Stephanie.

Met haar broer Gregory – ze zijn uit het Kortrijkse afkomstig – broedde ze al langer op een idee om samen iets te doen. Door de twee lockdowns kwam dat in een stroomversnelling. “Later willen we ook mikken op de horeca, maar dat is nu niet mogelijk. We willen dus onze dranken in eerste instantie bij particulieren aan de man/vrouw brengen.”

Samenwerking

Hun bedrijfje heet voluit Sté&Gré Spirits. “Daarmee laten we ook nog de mogelijkheid om later heel wat andere dranken in ons gamma op te nemen. Mijn broer is bijvoorbeeld ook een whiskyliefhebber. Maar om onszelf te lanceren gingen we voor twee flessen: de Gré Rum en de Sté Gin.”

“We zijn ook een samenwerking aangegaan met Franklin & Sons voor de tonics (gin) en gingerbeer (rum) en zo hebben we ook leuke eindejaarspakketten samengesteld met daarbij ook nog een glas. Ideaal voor onder de kerstboom.”

Sté Gin

De Sté Gin is een eigenwijze gin met West-Vlaamse roots is drie maal gestookt en is subtiel zacht van smaak. In de neus is Sté Gin aangenaam kruidig met een fruitige ondertoon. De smaak is eigenzinnig en opnieuw kruidig maar nu met een duidelijk aanwezig fris karakter door het gebruik van citroengras. De nasmaak is fruitig door de mandarijn en vloeit lang en aangenaam uit. Kortom deze Sté & Gré is een gin om zowel tijdens de koude wintermaanden als tijdens een zwoele zomeravond met goeie vrienden van te genieten.

Gré Rum

De Gré Rum zag het levenslicht in het bruisende hart van de Caraïben, maar is minimaal drie jaar gerijpt in daarvoor zorgvuldig geselecteerde eiken vaten, op het domein van de distilleerderij. Het is betrekkelijk jonge rum maar met een volwassen karakter. Subtiele houttoetsen, in de smaak lichte karamel, warme hints van koffie en donkere chocolade, gecombineerd met de eigenwijze frisse en frivole tonen die zo kenmerkend zijn voor de Caraïben. Hier krijg je gewoon goeie zin van. Onze rum wordt het best gedronken in een stoere tumbler met veel ijs en een zeste van sinas. Maar vooral met goed gezelschap.

www.stegre-spirits.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier