Broer en zus brengen privéconcert voor Johantje aan De Rode Poort in Izegem

Johan is een van de grootste fans van zanger Nicolas. © Frank Meurisse
Redactie KW

Johan Deman alias Johantje beleefde de tijd van zijn leven toen zijn idolen zangers Nicolas en Ever-Lynn hem op een privéconcert trakteerden. “Nu hij niet meer naar onze optredens kan komen, komen wij naar hem toe”, aldus het duo.

Er werd duchtig meegezongen en -bewogen op de balkons en de terrassen van de seniorenflats De Rode Poort in Izegem. Zangers Nicolas en Ever-Lynn brachten op het grasperk voor het gebouw diverse meezingers.

“Die mensen zitten daar nu zeven dagen op zeven de klok rond binnen wegens de coronamaatregelen. Je kan het spijtig vinden, maar zo blijft het wel veilig”, aldus de zangers die in het echte leven broer en zus Nicolas en Eveline Termote zijn.

Door zelf naar hen toe te trekken probeert het duo het leed wat te verzachten.

Pijn

Eén iemand supporterde veel heviger dan de andere bewoners: Johan Deman (71). “Dit is eigenlijk de reden waarom we precies hierheen kwamen. Johantje is een hele grote fan van ons beiden. Hij is altijd aanwezig op al onze optredens. Het doet hem pijn dat er nu geen optredens meer zijn en dat er ook geen bezoek mag komen naar De Rode Poort. Hij heeft amper nog familie en wij zelf beschouwen hem als een grootvader voor ons. Hij is jong van hart en kan niet stil blijven zitten op onze muziek.”

Nicolas gaf het beste van zichzelf, samen met zijn zus Ever-Lynn.
Nicolas gaf het beste van zichzelf, samen met zijn zus Ever-Lynn.© Frank Meurisse

Ook aan De Rode Poort was dit het geval. Getooid in een hoedje en met een sjaal met opschrift Nicolas in handen ging hij uit de bol. Doordat ook een complete geluidsinstallatie werd meegesjouwd kon iedereen optimaal van het optreden genieten terwijl tegelijk alle coronamaatregelen in acht werden genomen. Er weerklonk dan ook een daverend applaus toen het laatste liedje was gezogen. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier