Van 25 november tot 10 december kleuren in een groot aantal steden en gemeenten openbare gebouwen oranje. Een actie om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen de gaan en de nodige aandacht te geven. "Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest voorkomende schendingen van de mensenrechten op wereldvlak. Eén vrouw op drie in de wereld is slachtoffer van fysiek, mentaal of seksueel geweld", aldus Carolien Demey, ondervoorzitter van Soroptimist.

"Elk jaar is er meer oranje in het straatbeeld en dat is hoopgevend", zegt Ann Lambrechts. "Alleen door blijvend aandacht te geven aan dit thema kunnen we het uit de taboesfeer halen en geweld tegen vrouwen stoppen."

Soroptimisten en Zontians zijn professioneel actieve vrouwen die samenwerken om wereldwijd het leven en de status van meisjes en vrouwen te verbeteren. Ze doen dat via onderwijs, financiële steun, informatie en sensibilisering. Soroptimist en Zonta nemen al enkele jaren actief deel aan deze internationale sensibiliseringcampagnes. De data zijn niet zomaar lukraak gekozen: 25 november is de Internationale Dag tegen het geweld, 10 december is de Internationale Dag voor de mensenrechten.

Van 25 november tot 10 december kleuren in een groot aantal steden en gemeenten openbare gebouwen oranje. Een actie om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen de gaan en de nodige aandacht te geven. "Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest voorkomende schendingen van de mensenrechten op wereldvlak. Eén vrouw op drie in de wereld is slachtoffer van fysiek, mentaal of seksueel geweld", aldus Carolien Demey, ondervoorzitter van Soroptimist. "Elk jaar is er meer oranje in het straatbeeld en dat is hoopgevend", zegt Ann Lambrechts. "Alleen door blijvend aandacht te geven aan dit thema kunnen we het uit de taboesfeer halen en geweld tegen vrouwen stoppen."Soroptimisten en Zontians zijn professioneel actieve vrouwen die samenwerken om wereldwijd het leven en de status van meisjes en vrouwen te verbeteren. Ze doen dat via onderwijs, financiële steun, informatie en sensibilisering. Soroptimist en Zonta nemen al enkele jaren actief deel aan deze internationale sensibiliseringcampagnes. De data zijn niet zomaar lukraak gekozen: 25 november is de Internationale Dag tegen het geweld, 10 december is de Internationale Dag voor de mensenrechten.