Broederlijk Delen vervangt solidair maal door takeaway in Tielt

De werkgroep diaconie gooit het over een andere boeg.©Wouter Meeus
De werkgroep diaconie gooit het over een andere boeg.©Wouter Meeus
Redactie KW

Normaal had er een solidair maal in Tielt moeten plaatsvinden ten voordele van Broederlijk Delen, maar corona besliste er anders over. De werkgroep diaconie bleef niet bij de pakken zitten en gooide het over een andere boeg.

“Er lagen vele ideeën op tafel, maar de keuze viel uiteindelijk op een takeaway, waarbij we samenwerken met lokale traiteurs en met stad Tielt om op twee locaties coronaproof af te halen”, vertelt Chris Nemegheer. “In Tielt zullen we een kalkoenstoofpotje met aardappelgratin serveren, terwijl in Pittem de keuze is gevallen op balletjes in tomatensaus met wortelpuree.”

Praktisch

Dit alles vindt plaats op zondag 21 maart. “In Tielt kan de lekkere maaltijd worden afgehaald aan de oude ingang van de sporthal en in Pittem zal dat op de parking van de sporthal zijn, van 10 tot 12.30 uur. Inschrijven kan door over te schrijven op BE48 7360 1866 8827 van de pastorale eenheid Tielt-Pittem. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen tot 12 jaar 8 euro. We vragen om bij de overschrijving zeker te vermelden waar de maaltijd wordt afgehaald, aantal volwassenen en kinderen, gsm en mailadres. Zo kunnen we het afhaalmoment in goede banen leiden.”

Delen en herverdelen

De opbrengst is ten voordele van Broederlijk Delen die met de slogan ‘Delen doet goed’ uitpakt. “Broederlijk Delen zet haar werking ondanks alles daadkrachtig verder. In deze vasten zet men opnieuw aan tot delen en herverdelen. Het moest voor Broederlijk Delen inderdaad een bijzonder jaar worden met hun 60-jarig bestaan, maar zoals zoveel andere gedenkwaardige mooie initiatieven geraakt ook de verjaardag van de organisatie ondergesneeuwd door de coronacrisis. Misschien kunnen we daar met onze takeaway verandering in brengen. Toch brengen ze al 60 jaar het antwoord op de uitdagingen waar we momenteel voor staan: sociale ongelijkheid, gebrek aan zingeving en klimaatsverandering.”

Organisaties in de kijker

“Door te delen en te herverdelen wordt er aan een goed leven gewerkt voor iedereen. Onze werkgroep wil zich dan ook inzetten om hieraan mee te werken. Dat delen goed doet, ervaren we in alle initiatieven die we nemen. Het maakt mensen gelukkig en we worden er zelf gelukkig van. In deze campagne worden opnieuw drie organisaties in de spotlights gezet. Die partners uit Bolivia, Congo en Palestina werken aan een andere wereld en een ander systeem van onderuit.” (KM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.