Brochure bundelt topadressen in Knokke-Heist en omgeving

Schepen Anthony Wittesaele en de broers Maarten en Pieter Callant van restaurant De Kruier. © DM
Redactie KW

Waar kan je beter genieten van exquise fijnkost, die zelfs verwende lekkerbekken verrast, dan in Knokke-Heist en omgeving? In restaurant De Kruier in Ramskapelle werd deze week de tiende editie van de smaakvolle brochure Toprestaurants in Knokke-Heist en omgeving voorgesteld.

“Met de nieuwe editie van Toprestaurants in Knokke-Heist en omgeving krijgt de liefhebber van uitzonderlijke gastronomie een overzicht van waar de smaakpapillen in alle seizoenen verwend kunnen worden. Met 20 Michelinsterren binnen een straal van 25 kilometer en 79 culinaire adressen, geselecteerd door Gault&Millau, is Knokke-Heist samen met de omliggende gemeenten een absolute culinaire hotspot”, vertelt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele. “Het onvergelijkbare culinaire aanbod is een van de blikvangers van onze gemeente en maakt deel uit van de unieke sfeer die je hier opsnuift: genieten en je goed voelen met nét dat tikkeltje meer!”

Over de grens

Het idee om de culinaire rijkdom uit te spelen als extra troef kwam tien jaar geleden van Danny Despiegelaere, toenmalig voorzitter van de toeristische dienst. Door de jaren heen vielen er enkele kleppers met drie sterren zoals Oud Sluis en Hertog Jan weg. Maar in de plaats kwamen er nieuwe culinaire topadressen met ook een aantal Nederlandse trekpleisters zoals De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Pure C in Cadzand, Spetters in Breskens, …

“Knokke-Heist heeft veel te bieden: unieke shopadresjes, strandbeleving, buitengewone kunstcollecties, maar zeker ook gastronomisch toptafelen”, gaat Anthony Wittesaele verder.

“Een souschef die zijn eigen zaak start, een toprestaurant dat een tweede eethuis opent, … In Knokke-Heist is er een markt voor. Met deze culinaire gids willen we onze bewoners, tweedeverblijvers en toeristen wegwijs maken in het aanbod. We investeren met plezier in deze gratis brochure voor fijnproevers. En er is meer dan alleen maar sterrenrestaurants. Genieten à la carte, een goede brasserie of een verzorgde snelle hap, Knokke-Heist heeft voor iedereen een fijne tafel. Momenteel leggen we de laatste hand aan een brochure met de meer dan 250 restaurants die Knokke-Heist rijk is”, weet Anthony Wittesaele.

Ramskapelle

“Elk jaar stellen we de culinaire gids op een andere plaats voor. Ditmaal kozen we voor Ramskapelle als culinaire hotspot. Je vindt er niet alleen De Kruier, maar ook het Kantientje, Cote Belge en De Terp. Of een vrij nieuwe concentratie van toppers in een mooi en idyllisch polderdorp”, geeft Anthony Wittesaele nog mee.

Maarten en Pieter Callant, die in de Kruier in de potten roeren, zijn bijzonder blij dat de brochure in hun restaurant voorgesteld werd. “In 1992 zijn onze ouders met De Kruier gestart. Twaalf jaar geleden namen mijn broer Pieter en ik de zaak over”, vertelt Maarten Callant. “We krijgen soms gasten over de vloer die al 20 jaar naar Knokke komen of er een tweede verblijf hebben en die nu pas ons dorp ontdekken. Jammer, want er komen zoveel mensen naar Knokke die niet beseffen dat je op amper 5 kilometer afstand een pittoresk dorp aantreft met toprestaurants, een gerestaureerde molen en een museum. Dit is echt een dorp dat floreert”, zeggen de broers Callant die de gids erg weten te appreciëren. “Wij geven zelf weinig geld uit aan reclame. Deze gids is een welgekomen ondersteuning. Regelmatig ontvangen wij gasten die aan de hand van de brochure voor De Kruier kozen. Dat we hierin een plaatsje krijgen is een teken dat we goed bezig zijn. Alle zaken die erin staan, zijn echt van hoog niveau.”

(DM)

‘Toprestaurants in Knokke-Heist en omgeving’ kan je online raadplegen op www.myknokke-heist.be. Of je kan de brochure ook aanvragen bij toerisme Knokke-Heist vzw, Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier