https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brocante- en rommelmarkt in Langestaat-Hoogstraat start week vroeger

Robbe De Backer, Yannick Pollet en Vincent De Jaegher. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

De braderie zal enkel plaatsvinden op zondag 12 september, tussen 9 en 18 uur. Het stadsbestuur vindt dat de Langestraat tijdens het WK wielrennen beter vrij zou blijven.

Een week vroeger dan gebruikelijk organiseert de handelsgebuurtekring Langestraat-Hoogstraat zondag een ingeperkte versie van de braderie in de straten tussen de Kruispoort en de Markt. “Alles moet wijken voor het WK wielrennen, hé”, lacht Karel Hessels, voorzitter van de handelsgebuurtekring.

Vergunning ingetrokken

“Wij liggen nochtans niet op het parcours”, klinkt het. “Aanvankelijk hadden we een vergunning voor 18 en 19 september, maar die werd later ingetrokken. Het stadsbestuur vindt dat de Langestraat, als een van de weinig resterende toegangswegen tot de stad, tijdens het WK beter vrij zou blijven. Gelukkig mogen we de braderie wel een week vroeger organiseren. Het zal wel enkel op zondag 12 september zijn tussen 9 en 18 uur in plaats van heel het weekend.”

“Het wordt een combinatie van rommel- en brocantestandhouders en de plaatselijke handelaars die aan hun zaak hun producten presenteren en verkopen. Er zijn een zeventigtal standhouders ingeschreven”, weet Karel Hessels. “Ook de Mallebergplaats en de Philipstockstraat, die sinds enige tijd ook tot de handelsgebuurtekring behoren, doen mee. En er is randanimatie met het straattheaterduo ‘Kartje Kilo’ en en een dixielandorkestje.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten