De koningin der badsteden wordt in het Engels 'the queen of the coast' genoemd. The Guardian prijst de nog overblijvende sporen van belle-époque-architectuur in Oostende, met onder meer de Hippodroomwijk en het station. Er is ook lof voor de Sint-Petrus-en-Pauluskerk en het openluchtmuseum Atlantikwall. Het toenemende aantal beachbars en de zomerse sfeer op het strand is de Engelse krant evenmin ontgaan.

Evenementen zoals straatkunstenfestival The Crystal Ship dragen bovendien bij aan de internationale status van Oostende. Het is volgens The Guardian een van de redenen waarom de stad op tien jaar tijd een indrukwekkende transformatie heeft ondergaan. Cultuurcentrum De Grote Post is nog zo'n uithangbord voor het vernieuwde Oostende. Voor de rust en natuurpracht wordt de Oosteroever met het knappe Fort Napoleon dan weer aangeraden. Mooi meegenomen stadspromotie voor Oostende!

Lees hier nog eens het volledige artikel op de website van The Guardian.

De koningin der badsteden wordt in het Engels 'the queen of the coast' genoemd. The Guardian prijst de nog overblijvende sporen van belle-époque-architectuur in Oostende, met onder meer de Hippodroomwijk en het station. Er is ook lof voor de Sint-Petrus-en-Pauluskerk en het openluchtmuseum Atlantikwall. Het toenemende aantal beachbars en de zomerse sfeer op het strand is de Engelse krant evenmin ontgaan. Evenementen zoals straatkunstenfestival The Crystal Ship dragen bovendien bij aan de internationale status van Oostende. Het is volgens The Guardian een van de redenen waarom de stad op tien jaar tijd een indrukwekkende transformatie heeft ondergaan. Cultuurcentrum De Grote Post is nog zo'n uithangbord voor het vernieuwde Oostende. Voor de rust en natuurpracht wordt de Oosteroever met het knappe Fort Napoleon dan weer aangeraden. Mooi meegenomen stadspromotie voor Oostende!