Briljanten jubileum voor Simonne en Aloïs

Simonne en Aloïs vieren hun briljanten huwelijk. © HDV
Redactie KW

Aloïs Merlier en Simonne Dhoop, die aan de Paterswegel wonen, vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Een afvaardiging van het schepencollege, onder leiding van Peter Desmet en Maria Polfliet, kwam naar het ontmoetingscentrum Eikenhove op het Torenhof om de jubilarissen te feliciteren.

Aloïs Merlier werd geboren op 16 augustus 1932 in Waregem. Op 14-jarige leeftijd begon hij zijn beroepsloopbaan bij Jos Dufaux. Na zijn legerdienst ging hij terug aan de slag bij A. Standaert als magazijnier en vrachtwagenchauffeur. Op 30 augustus 1989 is hij welverdiend met brugpensioen gegaan en vervolgens werd hij volledig op rust gesteld.

Zijn vroegere hobby’s waren fietsen, reizen met de fiets. Nu houdt hij het bij tuinieren, tv kijken, boeken en de krant lezen. Hij was lid van de KAJ, de KWB en Waregemse fietsclub. Hij kreeg het gouden ereteken van de Arbeid, alsook verschillende eretekens van het ACW.

Huishouden

Simonne Dhoop werd geboren op 15 augustus 1933 in Waregem. Na de studies begon haar beroepsloopbaan in 1947 bij de firma Vindevogel. Van 1954 tot 1959 was ze werkzaam als stopster bij Standaert en daarna stond Simonne volledig in voor de zorg van het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Vroeger ging ze graag fietsen en wandelen, nu houdt ze het bij lekker eten maken, tv kijken en woordzoekers oplossen.

Aloïs en Simonne leerden elkaar kennen op het werk bij Vindevogel. Het was schepen Julien Verhelst die hen in het echt verbond op zaterdagmorgen om 8 uur op 2 mei 1953 in Waregem.

Drie kinderen

In het huwelijk van Aloïs en Simonne werden drie kinderen geboren: Sonia, die gehuwd is met Christiaan Waelkens, Francky die gehuwd is met Conny Debaere en Pascal die bij Claudine Devos is. Daarbij kennen ze de vreugde van vijf kleinkinderen: Hendrik, Frederic, Cindy, Vanessa en Stefanie, alsook twee stief kleinkinderen Sara en Mika, en ook vijf achterkleinkinderen: Karl, de tweeling Mareau en Mathy en Esté en vier stiefachterkleinkinderen Alisia, Axelle, Manon en Melien.

Fietstocht

De jubilarissen gingen vroeger graag op reis naar Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Nederland. Ze houden ook heel wat aangename herinneringen over aan de fietstocht Parijs Normandië en Nederland Antwerpen en bezochten ook in 1958 de Expo in Brussel. Jaarlijkse waren er eveneens de busreizen in het buitenland, de Ardennen en de Voerstreek. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier