Briljanten feest voor Gilbert en Denise:“Vonk sloeg over tijdens de kermis”

Gilbert Hauspie en Denise Pouseele kregen thuis het bezoek van schepen Loes Vandromme. (foto MD) © MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

Op 23 februari waren Gilbert Hauspie (85) en Denise Pouseele (83) uit de Valkenberg vijfenzestig jaar getrouwd. Gilbert was actief voor diverse werkgevers, en Denise ging ‘dienen’ in haar jonge jaren. Het echtpaar heeft twee kinderen, zes kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Gilbert Hauspie werd geboren in Elverdinge op 31 maart 1935. “Maar toen ik een jaar oud was, verhuisden we naar Poperinge. Mijn vader werkte er in de melkerij. Ik had een broer en een zus. Ik liep school in De Kouter, tot ik 14 jaar werd. Daarna werkte ik twintig jaar bij het meubelbedrijf De Coene op de Pottelberg in Kortrijk. Ondertussen vervulde ik wel mijn legerdienst van 18 maand. Eerst een opleiding in Mechelen, en de rest in het Duitse Arnsberg”, vertelt Gilbert.

“Na De Coene werkte ik een tijdje bij Picanol, maar toen werden daar met de slag 500 arbeiders afgedankt, en ik was erbij. Ik kon terecht in de melkerij in Poperinge. Ik werkte er in de kaasafdeling, en moest ook melk afromen voor boter en melkpoeder. We werkten er toen met zes mensen. De laatste jaren van mijn loopbaan bracht ik door bij Meubels Boone, waar ik machines afstelde. Op mijn 65 jaar ging ik met pensioen.”

Denise Pouseele werd geboren op 6 juni 1938 in Poperinge. “Mijn pa was timmerman, en we woonden op de Valkenberg. Ik had drie zussen. Ik liep school bij de Benedictinessen tot ik veertien jaar werd. Daarna ging ik ‘dienen’ bij de familie Dejaegher-Sansen in de Duinkerkestraat. De vonk met Gilbert sloeg over tijdens Poperinge-kermis. We trouwden op 23 februari 1957 en het feest had plaats in café De Melkerij. Eerst gingen we wonen in de Valkenberg, daarna in de Casselstraat, de Boeschepestraat en in 1963 vestigden we ons hier definitief, op een paar meter van mijn ouderlijke woning”, weet Denise te vertellen.

Het koppel heeft twee kinderen: Josiane (die woonde in de Casselstraat, maar 5 maand geleden overleed na een slepende ziekte op 64-jarige leeftijd) en Marnix (60, Briekedreef).

Er zijn zes kleinkinderen: Corinne, Christophe, Joyce, Judy, Janice en Jacy en acht achterkleinkinderen: Donovan, Tianna, Helena, Julie, Noa, Lotte, Lola en Levis.

Hulp schoondochter

“Toen er in Poperinge nog vier bioscopen waren (Normandie, Oud Vlaenderen, Palace en Het Volkshuis, red.), gingen we wekelijks drie keer naar de cinema. Nu kijken we nog enorm veel naar films, die we opnemen van op televisie. Voor de rest gingen we veel wandelen, maar voor mij lukt dat niet meer. Voor Denise wel”, aldus nog Gilbert.

“Ik probeer nog zoveel mogelijk het huishouden zelf te beredderen, zolang het gaat. Voor de rest staat mijn schoondochter Ria Pacco mij heel erg bij, vooral bij het boodschappen doen”, besluit Denise. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.