Briljanten feest voor André Louis en Mariette Seynhaeve uit Tielt

(foto WME)
Redactie KW

André Louis en Mariette Seynhaeve stapten 65 jaar geleden in het huwelijksbootje. Deze unieke huwelijksverjaardag werd dan ook uitgebreid gevierd. De jubilarissen kwamen naar Huis Mulle de Terschueren waar ze een warme ontvangst en leuk geschenk mochten ontvangen.

“Wij zijn beiden 88 jaar oud”, vertelt Mariette. “Op 18 februari 1955 stapten wij in het huwelijksbootje. Dat is nu 65 jaar geleden en dat hebben wij gevierd. Ik ben afkomstig van Tielt en werkte na mijn schoolplicht bij weverij Van Maele aan het Tieltse station. Toen het werkaanbod erop achteruitging zocht ik ander werk. Ik kon met mijn ma mee naar de spinnerij in Gent. Moeder en dochter werkten samen onder één dak. Door gezondheidsredenen werd ik tenslotte huisvrouw.”

“Ik ben afkomstig van Marialoop bij Meulebeke”, gaat André verder. “Op 14-jarige leeftijd ging ik aan de slag bij de textielfirma Bergez in de Herderstraat in Tielt en ik was er magazijnier.”

Recreas

“Na ons huwelijk woonden wij eerst in Ingelmunster”, zegt Mariette. “Toen mijn pa overleed verhuisden wij naar de Felix D ‘Hoopstraat in Tielt. We woonden toen in bij mijn ma. We woonden 33 jaar samen en zorgden goed voor mijn moeder. Toen mijn ma 90 jaar werd is ze overleden. Momenteel wonen wij langs de Schependomstraat.

Als koppel hadden wij graag kinderen gehad, maar moeder natuur besliste daar anders over. Jammer, want het gemis was soms groot. Nu wij op rust zijn vertoeven we graag thuis. We houden het hier gezellig. Twee keer in de maand sluiten wij ons aan bij een activiteit bij Recreas (Recreatief Aangepast Sporten). Meestal is dit bij de teerlingclub of de kaartclub. Op die manier onderhouden wij onze sociale contacten en zetten een klein stapje in onze stad.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier