Brikken- en Kruisekemolen feeëriek verlicht in Wervik

De blikvanger op de site van het Nationaal Tabaksmuseum is de verlichte Brikkenmolen.© LVW
De blikvanger op de site van het Nationaal Tabaksmuseum is de verlichte Brikkenmolen.© LVW
Redactie KW

In de tabaksstad werd de kerstverlichting reeds enkele weken geleden aangestoken. Ondermeer het stadhuis en de hoge kerstboom, in het midden van het Sint-Maartensplein, zijn prachtig verlicht. Sedert enkele dagen kregen ook de stenen Brikken- en houten Kruisekemolen een feeërieke verlichting.

Door de coronacrisis besliste het stadsbestuur om de kerstverlichting in Wervik, Kruiseke en Geluwe al begin november aan te steken. “Omdat iedereen meer behoefte heeft aan warmte en licht”, onderstreepte burgemeester Youro Casier. Deze gezellige sfeer trok het stadsbestuur door naar de handelszaken. Honderd handelaars konden intekenen op een gratis kerstboom die ze zelf versierden. Ook werd gevraagd aan de handelaars om hun etalage extra feestelijk met lichtjes aan te kleden tijdens deze donkere tijden.

Enkele dagen geleden werden de stenen Brikkenmolen, naast het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat, en de houten Kruisekemolen in de Kruisekestraat feeëriek verlicht. Een verrassing voor vele stadsgenoten. Op sociale media kreeg het initiatief van het stadsbestuur heel wat positieve reacties. Het is de eerste keer dat beide molens tijdens de eindejaarsperiode worden verlicht. Zowel de Brikken- als de Kruisekemolen ondergingen heel wat renovatiewerken. Beide molens zijn maalvaardig en regelmatig draaien de wieken.

Langs de Leieboorden is het voortaan niet alleen genieten van de mooi verlichte stalen grensbrug die Wervik met haar Franse zustergemeente Wervicq-Sud verbindt, maar eveneens van de Brikkenmolen die net als de Kruisekemolen in verschillende overvloeiende kleuren worden verlicht. De Kruisekemolen is dan weer een blikvanger langs de Kruisekestraat, een belangrijke invalsweg naar Wervik.

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier