Brigandstoet keert terug naar Ingelmunster

De legendarische Brigandstoet keert na jaren afwezigheid terug naar Ingelmunster.

Een beeld uit de stoet van 2000. © Foto FODI

Zaterdagnamiddag 10 september organiseren de jeugddienst en de jeugdraad een mini-Brigandstoet in Ingelmunster. Het initiatief vervangt de City Parade en Brielstroate, die de voorbije jaren heel geliefd was bij de Ingelmunsterse jeugd. De kerngroep hoopt op een ruime opkomst wagens, waarop eventueel de plaatselijke actualiteit in de kijker wordt geplaatst.

Tussen 1984 en 2001 werden de Brigandsfeesten altijd in maart of april georganiseerd, nu in september. Carnaval in september ? “Waarom niet”, zegt het comité. “In juli wordt er ook altijd gefeest op Zotte Maandag in Pittem. Daar gaat men ook serieus uit de bol.”

Op 10 september vertrekt de stoet in de Bruggestraat. Men komt aan op het Marktplein, waar er tal van attracties voor de jeugd zullen staan. Wie dorst heeft, kan ook terecht in een bar. De organisatoren hopen op een ruime opkomst van het publiek, zelfs al is het op een zaterdag. Slaat het concept aan, dan is het mogelijk dat men in de toekomst het nog verder zal uitbreiden. Verenigingen kunnen inschrijven via www.ingelmunster.be/stoet. (PADI)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.