Brievenbus vol kerstverhalen succes tijdens Kerstgebeuren

De brievenbus is nu al een succes. (foto CLL)
De brievenbus is nu al een succes. (foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een brievenbus waar je gratis kerstverhaaltjes uit kunt plukken? Je vindt het in Rekkem. “Passanten schijnen het wel te smaken want na één dag kregen 40 verhalen al een nieuwe thuis.”

Elke twee jaar staat Rekkem volledig in het teken van kerst tijdens het Kerstgebeuren. Ook dit jaar kan iedereen zich, in aangepaste vorm, onderdompelen in de sfeer van de feestdagen. De organisatie zocht en vond een creatieve en vooral coronaveilige variant van het tweejaarlijkse gebeuren en stippelde een wandeltocht uit van 4 km. Het bepijlde parcours brengt wandelaars langsheen de knapste plekjes van Rekkem, waar her en der decoratieve kerstelementen werden aangebracht.

Op het parcours, tussen basisschool Barthel en de Sint-Niklaasdreef, komen de wandelaars voorbij een wel erg bijzondere brievenbus. “We wilden vanzelfsprekend opnieuw aan het Kerstgebeuren deelnemen, zonder onze eigenheid te verliezen”, zegt Stefaan Vermeulen, voorzitter van het Davidsfonds Rekkem. “We installeerden een brievenbus die werd gevuld met korte kerstverhalen. Een tiental verschillende versies werd voorzien, waarvan twee geschreven door onze eigenste Eddie Couvreur. Iedereen die hier voorbijkomt kan een verhaaltje uit de bus plukken om het thuis te lezen in de veiligheid van de eigen bubbel. Passanten schijnen het wel te smaken want na één dag kregen 40 verhalen al een nieuwe thuis. We vullen de bus dan ook dagelijks bij.” (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier