Brielenaar krijgt truitje van doelman Stijn Stijnen

Brent Louwije kreeg een uniek cadeau van de doelman die hij enorm bewondert. (foto dvdb)
Redactie KW

Brent Louwije kreeg vorig weekend een voetbaltruitje van zijn held, doelman Stijn Stijnen. Het is het exemplaar waarmee Stijnen Europees debuteerde.

Bij zijn geboorte in 1997 had Brent zuurstoftekort waardoor hij een gedeeltelijke verlamming aan de rechterkant opliep. In september werd Brent in het UZ Gent geopereerd. “Een behoorlijk zware operatie aan mijn knie, heup en bilspier, mijn achillespees werd ook verlengd”, vertelt Brent. “Ik ben een harde en heb nooit geklaagd. Sinds een half jaar leer ik opnieuw stappen. Het doet wat raar want ik zit al sinds mijn elfde in die rolstoel.”

Stijn Stijnen

Brent is een levende encyclopedie als het over Club Brugge gaat. “Na mijn operatie gaven familie en vrienden een cadeau. Mijn moeder was via het programma ‘Komen eten’ te weten gekomen dat Stijn Stijnen en zijn vrouw een B&B uitbaten. Ik heb daar een echte vipbehandeling gekregen. We kenden Stijn Stijnen al lang. Op mijn 13de verjaardag speelde Club Brugge uit bij AA Gent. Stijn is mij toen een gelukkige verjaardag komen wensen, een onvergetelijk moment. Dat was ook het terugzien in Kozen (Nieuwerkerken). Hij was verwonderd dat ik weer kon lopen.”

Maar de grote verrassing moest nog komen. “Stijn schonk mij zijn truitje dat hij op 14 september 2005 droeg toen hij zijn eerste Europese wedstrijd speelde, tegen Juventus. Een ongelooflijk moment.”

(dvdb)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier