Bridgeclub Torhout verhuist vol ambitie naar De Biekorf

De enkele maanden geleden opgestarte Torhoutse bridgeclub heet niet langer Dulcinea, maar kortweg Bridgeclub Torhout. Bovendien wordt er voor de wekelijkse clubavonden verhuisd vanuit het cultuurcentrum de Brouckere naar het parochiehuis De Biekorf op de wijk Driekoningen. De vereniging bulkt van de ambitie en wil stelselmatig groeien. In samenwerking met Vorming TIC Rembert worden in het najaar tiendelige bridgecursussen georganiseerd, zowel voor gevorderden als voor beginners. De kaarten liggen goed!

Bridgeclub Torhout met staande links voorzitter Jef Delrue en zittend links specialist Paul Clement. © Foto JS

Op de wekelijkse clubavonden van de plaatselijke bridgeclub, telkens op donderdagavond, zijn gemiddeld 10 tot 15 spelers aanwezig. Die trekken voortaan dus naar zaal De Biekorf naast de kerk van Sint-Jozef Arbeider in de Steenveldstraat. Iedere bridgespeler is er welkom. Leden betalen 2 euro per avond, niet-leden 4 euro.

Cursussen in het cc

“In het najaar gaan we met onze clubwerking een tandje bijsteken”, zegt voorzitter Jef Delrue. “Vanaf 1 oktober start er in het cultuurcentrum de Brouckere op maandagavond een tiendelige cursus voor gevorderden en vanaf 4 oktober op donderdagmiddag een tiendelige cursus voor beginners. Dat gebeurt in samenwerking met Vorming TIC Rembert. Uiteraard is de lesgever onze specialist Paul Clement, in vervlogen tijden de uitbater van het Torhoutse café ‘t Keldertje. Hij is al jaren gebeten door bridge en geeft cursussen als een door de Vlaamse Bridge Liga erkende leraar.”

Wie interesse heeft in bridge kan contact opnemen met Jef Delrue. De club wil in de loop van september een vrijblijvende infoavond organiseren, maar de datum staat nog niet vast. Uiteraard kan er ook op de clubavonden op donderdag vanaf 19 uur in zaal De Biekorf langsgelopen worden. Paul Clement geeft er tips voor zowel de beginnende als de gevorderde spelers. Om bridge te spelen, is enig wiskundig analytisch denkvermogen een voordeel, maar je hoeft geen genie te zijn om het spel onder de knie te krijgen. De club houdt het sowieso ontspannen en toegankelijk.

Paul Clement speelt het genoemde kaartspel al zo’n 35 jaar en heeft dat naar eigen zeggen nog nooit tegen zijn zin gedaan. “Voor bridge mag je me altijd bellen, dag en nacht”, zegt hij. “Ik ben er helemaal weg van. Bridge is voor mij eten en drinken. Ik heb van 1976 tot 1996 achter de toog gestaan van het populaire café ‘t Keldertje in de Beerstraat en er veel gekaart. Daarna verhuisde ik naar Brugge en nu woon ik in Bredene. Al in 1997 heb ik in Antwerpen een twaalfdelige bridgeopleiding gevolgd en met succes examen afgelegd. Ik geef intussen zowat twintig jaar les in dit kaartspel.”

Onbekend is onbemind

Vorming TIC Rembert vroeg Paul om het voorbije voorjaar een bridgecursus voor beginners te geven en dat werd meteen de basis voor de oprichting van Bridgeclub Torhout. Voor de twaalf cursisten ging een nieuwe wereld open en ze kwamen in de ban van het bridgen. “We willen met de club vooruit en nog meer mensen bereiken”, klinkt voorzitter Jef Delrue ambitieus. “Onbekend maakt onbemind. Velen beseffen niet wat een zalig kaartspel bridge wel is. Om volop van te genieten!”

Voor info: jef.delrue@skynet.be, 0475 62 37 42, of lesgever paultjeclement@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.