Bridgeclub schenkt cheque aan Palliatieve vzw Groot-Kortemark

Voorzitter Frits Herreman en Wilfried Pollet. © gf
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

Normaal schenkt bridgeclub Sint-Antonius-Werken jaarlijks 50 euro aan het vrijwilligerswerk Palliatieve vzw Groot-Kortemark. Dit jaar werd dat bedrag verdubbeld en overhandigden ze 100 euro.

De bloeiende bridgeclub – met lokaal in het whisky- en wijnhuis Sint-Antonius – telt 40 leden en werd 15 jaar geleden opgericht door wijlen Marc Vandenberghe van het whisky- en wijnhuis Sint-Antonius, die in december 2017 overleed. De donatie voor 2020 werd op woensdag 8 januari na het bridgetornooi door voorzitter Frits Herreman overhandigd aan Wilfried Pollet, die het humane belang van dit vrijwilligerswerk toelichtte. Palliatieve vzw Groot-Kortemark viert dit voorjaar haar 25-jarig bestaan.

Steun aan inwoners

De doelstellingen van deze vzw zijn palliatieve dienstverlening promoten en financiële ondersteuning bieden bij palliatieve thuisverpleging van inwoners uit Edewalle, Handzame, Kortemark, Werken en Zarren. Niet alleen terminale kankerpatiënten krijgen een financiële hulp, ook mensen met jongdementie of volwassenen met het ziektebeeld ALS. (LTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier