Brico-voyeur gebruikte piepkleine camera in opgerolde folder

Redactie KW

De voyeur die in Brico Plan-It werd opgepakt maakte gebruik van een piepkleine camera die hij in een opgerolde folder verborg en aanstuurde met zijn smartphone. “Ik lig er ‘s nachts van wakker en durf geen rok meer aandoen”, getuigt een slachtoffer.

Vorige week zaterdag werd in de doe-het-zelf zaak Brico Plan-it in de Kolvestraat in Brugge een 52-jarige man opgepakt die stiekem onder de rokken van winkelde dames filmde . Volgens een van de slachtoffers, een 48-jarige vrouw uit Zedelgem, ging hij daarbij zeer vernuftig te werk. “Ik was met mijn partner in de verlichtingsafdeling toen ik die man in de gaten kreeg”, getuigt slachtoffer G.B. “Ik zag hoe hij gehurkt zat achter een dame en een wit rolletje papier langs haar nylonkousen omhoog bewoog. Ik vond dat vreemd maar sloeg er verder geen acht op. Tot hij op een gegeven moment achter mij neerhurkte. Het leek alsof hij iets zocht op het onderste rek maar vanuit mijn ooghoeken zag ik hoe hij dat vreemde rolletje stiekem onder mijn rok hield. Op dat moment begon ik te vermoeden dat hij mijn slip aan het filmen was. Hij was zodanig op mijn benen gefixeerd dat hij niet doorhad dat ik hem aankeek.”

Geschrokken wandelde G.D. verder en deelde haar vermoeden met haar vriend. De twee spraken een verkoper aan en zagen vervolgens hoe de verdachte man in de gangen doelgericht naar dames met rokken speurde en vervolgens achterna liep. “Ik besliste om verder te winkelen en tot mijn verbazing zag ik hem opnieuw op mij afkomen. Hij hurkte opnieuw achter mij neer en weer zag ik dat rolletje verschijnen. Mijn partner was intussen achter hem gaan staan en greep het rolletje uit zijn handen.” De verdachte liep snel door naar de kassa maar daar werd hij tegengehouden door het personeel. Ook de directeur kwam erbij en de verdachte ging tot bekentenissen over . “Hij smeekte om de politie niet te bellen zodat zijn vrouw het niet te weten zou komen”, vervolgt G.B.

“Hij zei dat hij hulp nodig had voor zijn ziekte en dat het de eerste keer was dat hij zoiets deed. Maar dat laatste geloof ik niet.” De politie kwam ter plaatse en ging op aangeven van G.B. over tot een fouille bij verdachte F.V. (52). Daarbij werd een piepkleine camera aangetroffen. “Het was niet groter dan een suikerklontje”, zegt G.B. “Hij liet de camera blijkbaar telkens zakken in dat rolletje en stuurde het draadloos aan via een app op zijn smartphone.” G.B. is zwaar aangedaan door wat haar overkwam en diende meteen een klacht in. “Op het moment van de feiten stond ik te daveren op mijn benen. Ik zie zijn gezicht voortdurend voor mij en kom er zelfs ‘s nachts wakker van. Ik voel mij zwaar aangetast in mijn privacy en heb ook schrik opgelopen om nog een rok aan te doen.” Uit onderzoek van het geheugenkaartje in de camera konden de speurders afleiden dat F.V. niet aan zijn proefstuk toe was. De man sloeg meerdere malen toe in winkels en supermarkten. Daarbij filmde hij telkens onder de rokken van nietsvermoedende vrouwen. Zijn aanhouding werd vrijdag met een maand verlengd.

(AF – Foto AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier