Brian Louwye uit De Panne toont talent als dansende kapper in coronatijden

Kapper Brian Louwye. © foto MVO
Redactie KW

Omwille van de coronamaatregelen moest kapper Brian Louwye noodgedwongen zijn deuren sluiten. In plaats van in een hoekje te zitten kniezen, vond Brian inspiratie voor een nieuwe bezigheid. Hij ontpopte zich als de grappige dansende kapper.

“Het idee kwam spontaan bij me op toen ik mijn boterhammen zat op te eten, met een leuk nummer op de radio als achtergrondmuziek”, vertelt Brian. “Ik heb massa’s outfits en pruiken, die ik uitzonderlijk aantrek als ik in een zotte bui op een privéfeestje met vrienden een klein optreden ten beste geef. Ik ben helemaal geen carnavalganger, maar ik kan het niet laten om iets leuks te kopen als ik in tweedehandswinkels ga snuisteren.”

Schot in de roos

“Toen ik de Facebookpagina ‘België zingt… uit het raam’ ontdekte, dacht ik: waarom geef ik geen klein optreden om de mensen een beetje te laten lachen in deze trieste coronaperiode? Ik geloofde het zelf niet, maar het eerste filmpje was meteen een schot in de roos! Dat was een stimulans om er nog eentje te maken en nu ben ik een goede week bezig.”

“Ik schrik er zelf van, maar intussen heb ik al meer dan 1.000 volgers, kreeg ik meer dan 300 leuke reacties en werden mijn filmpjes meer dan 300 keer gedeeld. Als ik zo de zon een beetje kan laten schijnen voor de vele mensen die hun huis niet meer uit kunnen, die net als ik technisch werkloos zijn, dan vind ik mijn missie geslaagd.”

Enorme bewondering

Brian heeft nog meer plannen. “Ik kan nu wel een beetje de grapjas uithangen en de mensen even aan het lachen brengen, maar ik heb een enorme bewondering voor al die mensen in de zorgsector die zich nu uit de naad werken. Daarom heb ik burgemeester Bram Degrieck voorgesteld om na de coronacrisis een benefietparty te organiseren en de opbrengst te schenken aan de artsen van AZ West in Veurne. Daar had hij blijkbaar wel oren naar… Intussen draag ik op mijn manier een klein steentje bij om het leven van alle mensen wat aangenamer te maken.” (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier