https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Breng jouw ongebruikte pampers naar de ‘Pamperbank’

(foto CLY)
Redactie KW

Ouders met kinderen die nog een of meerdere pakken pampers hebben die ze zelf niet meer kunnen gebruiken, kunnen die vanaf nu naar één van de vier inzamelpunten van de ‘Pamperbank’ brengen.

“Gezinnen met iets oudere kinderen hebben soms nog ongebruikte pampers liggen”, zegt Veerle Devos van het Huis van het Kind. “In plaats van die weg te gooien of die daar ongebruikt te laten liggen kunnen ze die vanaf nu binnenbrengen in één van de vier inzamelpunten van de Pamperbank: het Sociaal Huis (Huis van het Kind), de bibliotheek, basisschool Prizma De Talententuin en het gemeentehuis. Wij sorteren die binnengebrachte pampers en maken er per maat nieuwe pakketjes van 25 luiers van.”

Inzamelboxen

“We werken daarvoor samen met de vzw Samen Sterker, waardoor we speciaal ontworpen en herkenbare inzamelboxen aan die inzamelpunten kunnen plaatsen”, aldus schepen sociaal beleid Rita Lammertyn (CD&V). “We starten met een Pamperbank in de gemeente, omdat de aankoop van pampers voor ouders met een baby een serieuze hap uit hun budget betekent. Zeker als ze een beperkt inkomen hebben. Zij hebben sowieso recht op een pamperkaart. Daarmee kunnen ze één keer in de maand een pakketje van 25 pampers kopen voor slechts 1 euro. De pamperkaart is één jaar geldig. Ouders die denken in aanmerking te komen voor zo een pamperkaart kunnen maatschappelijk assistent van het Huis van het Kind Veerle Devos contacteren. Zij kijkt dan of je ervoor in aanmerking komt. (IB)

Meer info op 051 30 31 31 of via ocm@lendelede.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.