Breiden de leerlingen van VBS Rodenburg de langste sjaal ter wereld?

Na heel wat bloed, zweet en tranen is de warmste sjaal gebreid. Momenteel is gerechtsdeurwaarder Paul Cheneau uit Kortrijk bezig met het opmeten van de sjaal die in Vrije Basisschool Rodenburg gebreid werd. Als die langer is dan 3.320 meter hebben ze een wereldrecord te pakken.

De warmste sjaal is een actie voor de Warmste Week van VBS Rodenburg. Kinderen, ouders, grootouders, familieleden en sympathisanten breiden dagen en nachten lang. De leerlingen lieten zich sponsoren volgens de lengte van de sjaal en dit bracht zeker al 2.500 euro op voor JolieJulie vzw. Ook Poverello in Kortrijk en enkele andere organisaties voor daklozen worden met dit project gesteund. “We maken uit onze warmste sjaal dekens en sjaals voor de mensen die het nodig hebben. Het zou zonde zijn van al die wol en al dat werk om dit zomaar weg te gooien”, stelt directeur Stephanie Bastoen. “Ook voor reuzin Emma geven we een stuk sjaal.”

Record?

Aan de warmste sjaal is ook een wereldrecordpoging verbonden. Momenteel is de Kortrijkse gerechtsdeurwaarder Paul Chenau bezig met het opmeten van de sjaal. “Er is een officiële registratie door een gerechtsdeurwaarder nodig om een record te laten opnemen in het Guiness Book of Records”, aldus Paul Chenau die hiervoor een gratis ambt verleent in het kader van de Warmste Week.

Pas op het nippertje – donderdagmorgen omstreeks 8.15 uur – werd beslist dat de sjaal kon uitgelegd worden in een hal van Kortrijk Xpo. Er werd eerst gehoopt dat dat op het Nelson Mandelaplein zou kunnen, waar De Warmste Week plaats vindt. Maar dat bleek uit praktische overwegingen onmogelijk.

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.