Bredense look-a-like Koning Albert II overleden

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Maandag overleed Daniël Commeyne na een periode van afnemende gezondheid in het AZ Delta in Roeselare. Daniël was vooral bekend als look-a-like van Koning Albert II.

Daniël werd geboren op 17 mei 1943 in Roeselare en zou zondag 77 jaar geworden zijn. De Bredense look-a-like van Koning Albert II viel al sinds zijn jeugdjaren op door de fysieke gelijkenis van toen nog Prins Albert. Enkele maanden na de eedaflegging van Koning Albert II, na het overlijden van Koning Boudewijn in 1993, verkleedde Daniël zich als de kersverse koning voor een vriendengroep en zo ging de bal uiteindelijk aan het rollen. Dat was meteen ook het startschot van heel wat ‘actes de présences’. Gesteund door Ignace Crombé was zijn treffende gelijkenis met de vorst goed voor verschillende boekingen per maand.

Daniël was een veelgevraagde gast op verschillende feesten, maar kwam nu en dan ook op televisie. Hij speelde een sketch met Geert Hoste, was te gast op het Gala van de Gouden Schoen, dook op in verschillende praatprogramma’s en was drie jaar lang te zien in het praatprogramma van Sergio Quisquater. In 2013 nam hij afscheid van zijn ‘carrière’ als de dubbelganger van Koning Albert II. Zijn vrouw Christiane vond dat het tijd was om te stoppen. Daniël was vermagerd, waardoor Christiane vond dat de fysieke gelijkenis sterk afgenomen was. Daniël gaf zijn vrouw gelijk en belde alle boekingskantoren af. In datzelfde jaar op 3 juli kondigde ook de echte Koning Albert II de troonsafstand aan. Enkele maanden daarvoor, op 6 april, was Christiane overleden.

Daniël bleef echter ‘acteren’ en was jaren actief bij het Breinings Revuutje. Hij stond aan de wieg van de oprichting in 2008. Hij speelde er niet alleen Koning Albert, maar kroop meermaals in de huid van Joske. Hij laat twee kinderen, vier kleinkinderen en zijn levensgezellin Annie Ceenaeme na. Daniël’s begrafenis zal door de coronamaatregelen in intieme kring plaatsvinden, maar er komt nadien nog een moment van afscheid waarbij iedereen de kans zal krijgen om afscheid te nemen van Daniël.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.