Bredene vertoeft in carnavalssfeer, ook Oostendse groepen welkom

Werner Anseeuw, uiterst links op de foto, stelde afgelopen woensdag het programma van het afsluitende carnavalweekend voor. Centraal herken je Keizerin Fantasia en Jeugdprinses Lieze, die de sleutels van de gemeente in ontvangst mochten nemen uit handen van schepen en voormalig Prins Carnaval Alain Lynneel. © MM
Redactie KW

Op zaterdag 20 april organiseert het Carnaval Comité zijn jaarlijkse carnavalsstoet door de straten van Bredene. Het wordt zoals gebruikelijk de apotheose van het afsluitende carnavalsweekend.

Schepen Alain Lynneel (SP.A), in een vorig leven zelf Prins Carnaval onder de roepnaam Bibber, overhandigde vorige week in café De Puinhoop, de thuisbasis van het Bredens Carnaval Comité (BCC), de sleutels van de gemeente aan Jeugdprinses Lieze en Keizerin Fantasia. Dat hij dat deze keer niet aan de kersvers verkozen Prins en Prinses kon doen, had alles te maken met het afgelasten van het jaarlijkse carnavalsbal na het afhaken van de enige kandidate Prinses Nala, alias Jacqueline Arnoys.

De jaarlijks terugkerende ceremonie werd meteen het startschot voor het carnavalsweekend, dat begint op vrijdag 19 april met een bezoek van de carnavalisten aan woonzorgcentrum Wackerbout en een kroegentocht.

Praalwagens

Op zaterdag 20 april trekt vervolgens een grote carnavalsstoet om 14.11 uur van aan de Nukkerbrug langs de Fritz Vinckelaan, Duinenstraat en Kapelstraat richting MEC Staf Versluys. Daar zal gewoontegetrouw een grote ‘spekkeworp’ plaatsvinden.

Het BCC verwacht 37 praalwagens voor de carnavalsstoet uit West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant, Antwerpen, Limburg en het buitenland. “Er zullen uiteraard ook carnavalsgroepen uit Bredene en Oostende deelnemen”, gaf Werner Anseeuw van het BCC aan.

Oostendse groepen

Schepen Alain Lynneel nodigde de carnavalisten uit Oostende onlangs uit om aan de stoet in Bredene deel te nemen nadat de optocht in de stad aan zee door het zware stormweer van 10 maart diende afgelast te worden. “We verwachten een viertal Oostendse groepen”, bevestigde organisator Anseeuw, die nog meegaf dat het gemeentebestuur dit jaar 7.500 euro veil had voor de organisatie van de stoet. Werner Anseeuw liet eerder al optekenen dat de organisatie van de stoet, steeds moeilijker te financieren valt. Het weekend wordt op zondag afgesloten met een ontbijt voor de vrijwilligers, waarna de sleutels van de gemeente aan een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur terug bezorgd worden.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier