Net zoals elders in het land worden alle speelpleinen in Bredene gesloten en dit voor onbepaalde tijd. Ook de skateparken zijn niet langer toegankelijk. In domein Grasduinen wordt de visvijver gesloten.

Maar Bredene gaat nog stapje verder. Nu al worden alle activiteiten tijdens de paasvakantie afgelast zoals het musicalkamp of de rommelmarkten, maar ook daarna worden al bijeenkomsten geschrapt zoals de wijkvergaderingen in april. En het gaat nog verder: de ontspanningsnamiddag voor senioren op dinsdag 5 mei en de opendeur in het gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck op zaterdag 9 mei zijn eveneens afgelast.

"We gaan ervan uit dat de coronacrisis op 3 april nog niet voorbij zal zijn", zegt burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A). "Omdat we organisatoren ook niet op onnodige kosten willen jagen, hebben we daarom beslist nu al een resem activiteiten in april te annuleren of uit te stellen. En zelfs mocht de crisis sneller bedwongen zijn dan we vermoeden, zal het te kort dag zijn om bepaalde zaken georganiseerd te krijgen."

De burgemeester benadrukt dat goede communicatie moenteel van levensbelang is. "Ik stel vast dat de richtlijnen goed opgevolgd worden, en daar ben ik blij om. We hebben een crisisteam dat dagelijks bijeenkomt om kort op de bal te kunnen spelen."

De buitenschoolse kinderopvang zal tijdens de paasvakantie nooropvang voorzien. Dit wil zeggen dat enkel kinderen zullen opgevangen worden waarvan de werkende ouders niet zelf voor opvang in kunnen staan. Ouders die genoodzaakt zijn gebruik te maken van de noodopvang in de BKO worden gevraagd om dagelijks de temperatuur van de kinderen te nemen vooraleer het kind naar de BKO te brengen. (JD)

Net zoals elders in het land worden alle speelpleinen in Bredene gesloten en dit voor onbepaalde tijd. Ook de skateparken zijn niet langer toegankelijk. In domein Grasduinen wordt de visvijver gesloten.Maar Bredene gaat nog stapje verder. Nu al worden alle activiteiten tijdens de paasvakantie afgelast zoals het musicalkamp of de rommelmarkten, maar ook daarna worden al bijeenkomsten geschrapt zoals de wijkvergaderingen in april. En het gaat nog verder: de ontspanningsnamiddag voor senioren op dinsdag 5 mei en de opendeur in het gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck op zaterdag 9 mei zijn eveneens afgelast."We gaan ervan uit dat de coronacrisis op 3 april nog niet voorbij zal zijn", zegt burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A). "Omdat we organisatoren ook niet op onnodige kosten willen jagen, hebben we daarom beslist nu al een resem activiteiten in april te annuleren of uit te stellen. En zelfs mocht de crisis sneller bedwongen zijn dan we vermoeden, zal het te kort dag zijn om bepaalde zaken georganiseerd te krijgen."De burgemeester benadrukt dat goede communicatie moenteel van levensbelang is. "Ik stel vast dat de richtlijnen goed opgevolgd worden, en daar ben ik blij om. We hebben een crisisteam dat dagelijks bijeenkomt om kort op de bal te kunnen spelen."De buitenschoolse kinderopvang zal tijdens de paasvakantie nooropvang voorzien. Dit wil zeggen dat enkel kinderen zullen opgevangen worden waarvan de werkende ouders niet zelf voor opvang in kunnen staan. Ouders die genoodzaakt zijn gebruik te maken van de noodopvang in de BKO worden gevraagd om dagelijks de temperatuur van de kinderen te nemen vooraleer het kind naar de BKO te brengen. (JD)