Bredene past najaarsevenementen aan: wel cyclocross, geen Halloween

© belga
Redactie KW

De Bredense veiligheidscel heeft het licht op groen gezet voor de organisatie van een aantal najaarsevenementen. Daarnaast werd beslist om de mondmaskerplicht verder te versoepelen.

Dit najaar organiseert het gemeentebestuur dan toch een aantal activiteiten, waarbij wel telkens rekening wordt gehouden met de opgelegde coronamaatregelen. De belangrijkste activiteit wordt ongetwijfeld de jaarlijkse cyclocross, die op 30 december staat gepland. De organisatie ervan wordt de komende weken en maanden verder uitgewerkt.

Bredene organiseert dit jaar dan weer geen groot Halloween event. De gemeentelijke Jeugddienst zal tijdens de herfstvakantie wel voor een alternatieve invulling zorgen. Er zullen tijdens de vakantieweek ook heel wat kleinschalige activiteiten georganiseerd worden en ook de tienerwerking zal dit najaar opnieuw doorgaan.

11 november: geen ontbijt, wel wandelen

De traditionele 11 november-activiteit ‘Wandelen voor vrede’ gaat dit jaar door maar het ontbijt dat traditioneel de wandeltocht voorafgaat, niet. Op 11 november kunnen deelnemers wandelen voor vrede tijdens twee wandeltochten met start aan het MEC Staf Versluys. Er is ook een gegidste wandeltocht voor maximum 20 personen. Vooraf inschrijven hiervoor is verplicht.

Bredene volgt inmiddels het advies van de nationale veiligheidsraad en versoepelt het gebruik van mondmaskers in de open ruimte. Het dragen van een mondmasker zal daarom met ingang van 1 oktober niet langer verplicht zijn in de Kapelstraat en aanpalende parkings en het winkelwandelgedeelte Duinenstraat, de parkings van de grootwarenhuizen en de parking Shopping Bredene.

Het mondmasker is wel nog altijd verplicht als een sociale afstand van 1,5 meter niet kan gewaarborgd worden. Inwoners moeten altijd in het bezit zijn van een mondmasker. In de handelszaken zelf is het dragen van een mondmasker wel nog altijd verplicht. Ook op de dinsdagmarkt blijft het dragen van een mondmasker de norm.

Ook voor de schoolpoort, in alle openbare gebouwen, op het milieu- en recyclagepark, op het openbaar vervoer en in alle winkels is het mondmasker verplicht. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier