Bredene houdt bevraging om probleem met kalk in de waterleiding in kaart te brengen

© Getty Images
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Bredene zal deze week een grondige enquête houden om het probleem van veel kalk in het leidingwater in kaart te brengen. Er zal ook een labo aangesteld worden en Johan Vande Lanotte volgt het dossier op.

Dit weekend was er overleg tussen de buurtbewoners en het gemeentebestuur omdat een aantal inwoners problemen signaleerden met hoge kalkafzetting in het leidingwater. Dat leidde tot schade aan de verwarmings- en andere installaties. Onderzoek van leverancier De Watergroep wees uit dat het water voldoet aan de wettelijke normen, ook wat betreft kalk.

Analyses

Het gemeentebestuur neemt de zaak ter harte: er komt een formulier op de website en sociale media. Aan de hand daarvan wil men het probleem in kaart brengen. Bredene stelt ook een gespecialiseerd labo aan om op verschillende plaatsen analyses te doen. Bredene laat zich in het dossier bijstaan door het advocatenkantoor Van Steenbrugge. Het zal overigens gewezen minister Johan Vande Lanotte zijn die dat dossier opvolgt; hij is medewerker aan dat advocatenkantoor. (efo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier