Bredene biedt MEC Staf Versluys aan als vaccinatiecentrum

MEC Staf Versluys in Bredene.© a-KW
MEC Staf Versluys in Bredene.© a-KW
Redactie KW

Na overleg met de Stad Oostende en de eerstelijnszone Oostende-Bredene stelt Bredene het MEC Staf Versluys ter beschikking om alle Bredenaars en een aantal inwoners uit Oostende (Vuurtorenwijk) te vaccineren. Het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid neemt deze week de definitieve beslissing over de locatie. Bredene lanceerde tegelijk een oproep naar vrijwilligers.

Als het Agentschap Zorg en Gezondheid beslist om een vaccinatiecentrum in het MEC Staf Versluys in te richten, zal Bredene alle mogelijkheden voorzien om zo snel als het kan te starten met de vaccinaties. “We stellen het MEC Staf Versluys tot minstens eind juni ter beschikking. We hopen dat iedereen tegen die datum gevaccineerd zal zijn.

Om dat te doen hangen we immers, net als andere gemeenten, af van de beschikbaarheid van de vaccins. Als deze snel geleverd worden, kunnen we de aantallen opdrijven”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A).

Ter hoogte van het MEC Staf Versluys is voldoende parkeergelegenheid en tijdens de vaccinatieperiode zal deze parking gratis kunnen gebruikt worden. Het gemeentebestuur zal ook zo snel mogelijk met De Lijn en andere partners rond de tafel zitten zodat het MEC Staf Versluys voor alle inwoners vlot bereikbaar en toegankelijk is.

Oproep vrijwilligers

Om het vaccinatiecentrum in te richten, wil het gemeentebestuur in samenspraak met de ELZ zoveel mogelijk een beroep doen op vrijwillige hulp van vooral verpleegkundigen. Maar ook wie zijn steentje wil bijdragen in de administratieve ondersteuning is welkom. Wie wil helpen, kan contact nemen met het gemeentebestuur op het nummer 059 56 19 60 of info@stafversluyscentrum.be .

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.