Brecht Tant zoekt geschikte locatie voor muziekcentrum

Brecht Tant is op zoek naar een geschikte locatie voor zijn muziekcentrum.© foto TV
Brecht Tant is op zoek naar een geschikte locatie voor zijn muziekcentrum.© foto TV
Redactie KW

Voor velen blijft het een droom om van je hobby je beroep te maken, maar Brecht Tant (35) uit Schuiferskapelle waagde begin dit jaar de sprong. Na 12 jaar gaf hij zijn job als onderhoudsmedewerker bij jeugdinstelling De Zande in Ruiselede op om zich te focussen op zijn muzikaal project. Nu gaat hij op zoek naar een geschikte locatie voor zijn muziekcentrum.

Brechts passie voor muziek ontsproot al in zijn kinderjaren. “Mijn vader was deejay en ik deelde zijn liefde voor muziek”, aldus Brecht. “Vanaf mijn 12de volgde ik lessen djembé en drum. Ik speel bij verschillende muziekgroepjes en wil binnenkort ook solo op de planken staan met improvisatieoptredens.”

Hoewel het geen evidente keuze was om de stap te wagen, is Brecht overtuigd van zijn carrièrewending. “Als vader van twee kinderen geef je niet graag je financiële zekerheid op. Toch voelde ik dat de tijd rijp was om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik werk sinds februari in een muziekwinkel in Roeselare waar ik drums en deejaysets verkoop. Ik ben al een tijdje muzieklesgever in bijberoep. Met mijn concept ‘Vrijspelstudio’ geef ik drum- en djembélessen en bied ik hulp aan muzikanten om hun song af te werken. Ik herstel ook instrumenten en ga voor mijn klanten op zoek naar bandleden voor een muzikale match.”

Zoektocht

Om zijn project verder uit te werken, is Brecht op zoek naar een repetitieruimte in regio Tielt. “Voorlopig gebruik ik mijn eigen woning als studio, maar mijn zakenpartner en ik zoeken een ruimte om ons verhaal te brengen. We zullen verschillende gemeenten aanschrijven en hopen dat zij ons panden kunnen aanbieden. Misschien komt er door de bouwprojecten in Schuiferskapelle ruimte vrij voor ons muziekcentrum? We schuimen ook de private markt af. Een geschikte ruimte die dienst kan doen als opnamestudio en repetitieruimte is belangrijk om ons project te doen slagen.”

De voorbije jaren groeide de interesse in djembé. “Een tijdlang was djembé een echte hype. Het gevoel voor ritme is belangrijk bij het bespelen van dat instrument. Het verschil met bijvoorbeeld gitaar- en pianolessen is dat je geen noten kan aanleren. Je moet zelf aanvoelen of de slagen op het ritme zitten. Beleving en plezier staan centraal. Een van mijn hoogtepunten was mijn reis naar Afrika, waar ik djembé speelde met de lokale bevolking. Voor mij is het een avontuur waar ik nog met plezier aan terugdenk.” (TV)

Wie een pand heeft dat in aanmerking komt, mag contact opnemen met Brecht op 0496 62 15 33. Meer info op www.vrijspelstudio.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier