Brecht Guillemyn lijkt na maanden blessureleed opnieuw speelklaar bij Ion Basket Waregem

Brecht Guillemyn (32) ligt al vier maanden in de lappenmand. De kapitein van ION Basket Waregem One hoopt dit weekend terug in actie te komen. Wij stelden de Zwevegemnaar vijf vragen aan de vooravond van zijn wederoptreden.

De kapitein van ION Basket Waregem One snakt naar zijn eerste match. (foto ELD)

1. Wat is er precies aan de hand?

“Nog voor de competitie begon sloot het noodlot toe. Op training landde ik op een voet van een ploegmaat. Veel kiné zorgde ervoor dat ik midden oktober in de wedstrijden tegen Lommel en Melsele terug van enkele speelminuten kon proeven. Helaas was het euvel nog niet verholpen en volgde er op 24 oktober de eerste arthroscopie van de enkel. Ook mijn rechterenkel, waarvan ik de vorige play-off al last had, werd even later onderhanden genomen. Hierdoor stond ik vrijwel de volledige heenronde aan de kant.”

2. Vorig weekend zou je heroptreden. Maar dit ging niet door. Wat liep er mis?

“De maandag voor de wedstrijd tegen Gistel Oostende voelde ik een verkramping in mijn kuit. Het is gelukkig geen scheurtje. Maar ik moest terug met lede ogen aan de kant toezien. Dit is enorm frustrerend. Maar het gaat gelukkig elke dag beter waardoor ik dit weekend waarschijnlijk wél speelklaar zal geraken. Laat het ons hopen, want dit heeft nu écht wel lang genoeg geduurd.”

3. Hoe beleef je dit als kapitein langs de zijlijn?

“Vooral voor de wedstrijd van vorig weekend was dit een zware dobber. Basketbal is een ploegsport, dus koos ik er niet voor om heel lang individueel aan mijn terugkeer te werken. Ik ben zeker niet gemaakt om vier of vijf keer per week naar de kiné te trekken.”

4. Ondanks de vele blessures in de ploeg doen jullie het uitstekend. Verwachtte je dit?

“Niet meteen. We kunnen positief terugblikken op de eerste ronde. We staan momenteel op een gedeelde vierde plaats, gezien de omstandigheden een heel mooi resultaat. Hopelijk zijn we snel terug compleet en kunnen we naar onze beste vorm toegroeien.”

5. Wat is er nu nog mogelijk met deze ploeg?

“Een ding is zeker. We hebben nog heel wat progressiemarge. Op enkele wedstrijden na zie je dat we nog veel werk voor de boeg hebben om naar ons beste niveau toe te groeien. Maar zorgen hoeven we ons echter niet te maken. Als we een constante kunnen leggen in onze prestaties, zowel offensief als defensief, dan moet er nog veel mogelijk zijn. Defensief gaat het in ieder geval de goede kant uit. Daar zetten we al een grote stap. Eenmaal we allemaal terug gezond zijn, mogen we met recht en rede zeggen dat we terug zullen meedingen voor de prijzen. Als we hard blijven werken en iedere pion zijn taak uitvoert zoals het hoort, dan moet dit zeker mogelijk zijn. Laat ons beginnen zaterdag op het veld van Basket Sijsele. Daar de punten pakken, zou al een eerste stap in de goede richting zijn. Al zal dit geen eenvoudige klus worden.” (ELD)

Zaterdag 11 januari om 20.30 uur: Basket Sijsele One – ION Basket Waregem One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.