Brecht Dejaegere in tranen op eigen volksfeest in Handzame

De kampioen van AA Gent is duidelijk onder de indruk van het gebeuren. Hij kan zijn tranen niet bedwingen wanneer hij zijn ouders in de armen valt. © Foto Kurt
Redactie KW

Geen grotere held momenteel in Handzame dan voetballer Brecht Dejaegere van AA Gent. Vrijdagavond was er een waar volksfeest op het Handzameplein ter zijner ere.

Zo’n 550 supporters, vrienden en familie vierden vrijdagavond de landstitel van AA Gent, maar vooral van hun ‘Brechtje’ Dejaegere. De sterkhouder van de Buffalo’s werd in zijn thuisgemeente als held onthaald. In een grote oldtimer, geflankeerd door zijn broers Pieter en Stijn, en onder begeleiding van de fanfare en majorettes van Handzame, reed hij het Handzameplein op.

Handshake samen met de spelertjes van de U9 NSVD Handzame. Brecht is immers zelf ook jeugdtrainer bij NSVD.
Handshake samen met de spelertjes van de U9 NSVD Handzame. Brecht is immers zelf ook jeugdtrainer bij NSVD.© Foto Kurt

De spelertjes van de U9 waar Brecht nog altijd trainer is, maar ook supportersclubs de West-Buffalo’s en d’Augustijntjes waren erbij. Brecht en zijn familie waren zichtbaar geëmotioneerd door alle aandacht. “Het doet altijd deugd om hier terug te zijn”, vertelt Brecht. “Ik heb veel respect voor Handzame.”

Brecht samen met zijn broers bij aankomst in de oldtimer.
Brecht samen met zijn broers bij aankomst in de oldtimer.© Foto Kurt

En dat dat respect geheel wederzijds is, bleek ook uit het ereburgerschap dat Brecht vanavond kreeg toegekend van de burgemeester en schepenen. Dejaegere mag zich de eerste ereburger van Kortemark noemen.

De feestelijkheden waren overigens niet snel afgelopen, want nadien kon iedereen er de match van de Rode Duivels tegen Wales op groot scherm volgen.

(BCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier