Brasserie Zonnebloem geeft kinderen eigen menukaart

Brasserie Zonnebloem, rechtover de kerk in de Sint-Godelievestraat, 50 viert haar 15de verjaardag met een nieuw logo, een nieuwe website met een verbeterd online reservatiesysteem en een nieuwe menukaart. Men wil met een eigen kinderkaart voor de jongste bezoekers het eten van groenten stimuleren. Dat vraagt om een woordje uitleg.

Uitbaters Dominique Vandoorne en Elke Robberechts met hun kinderen Wolf (10) en Parel (7) voor Brasserie De Zonnebloem: “De jongste bezoekers krijgen een eigen kinderkaart met een keuzemenu om aan te duiden wat ze het liefst lusten.” © PH

“Met de start van het nieuwe jaar viert onze Brasserie Zonnebloem in Moerbrugge haar 15de verjaardag”, vertellen uitbaters Dominique Vandoorne en Elke Robberechts die de zaak runnen sinds 2004 en trots zijn om dit te mogen vieren.

“Tijdens deze 15 jaar hebben we het horecalandschap enorm zien veranderen. Er zijn heel wat horecazaken opgestart maar helaas gaat dit aantal steeds meer en meer achteruit. Dat ligt ongetwijfeld aan de strenge wetgeving, de hoge papierlast en de zware personeelskost. Aanvankelijk zagen we onze brasserie eerder als een kort project, maar binnen de kortste keren werd dit ‘projectje’ een project.”

Veel keuzes maken

Dominique en Elke kijken terug op een tijd waarin ze vele keuzes gemaakt hebben: balans werk/gezin opmaken, personeel verminderen door hoge loonlast en zo openingstijden aanpassen, meegroeien met e-commerce, enz..

Het restaurant is doorlopend open op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 10 uur. Vanaf 14.30 uur serveert men ook verse pannenkoeken en wafels. In de week wordt er, indien gewenst, wel geopend voor groepen vanaf 20 personen.

Multimedia spelen de dag van vandaag een grote rol bij de keuze van een restaurant. Daarom start De Zonnebloem haar zestiende jaar met een nieuw logo, een nieuwe website met verbeterd online reservatiesysteem en een nieuwe menukaart. Hier schenken ze veel aandacht aan hun jongste bezoekers, die een eigen kinderkaart krijgen met een keuzemenu voor wat ze het liefst lusten. Op die manier wordt het eten van groentjes gestimuleerd. We vroegen Dominique om wat uitleg.

Pure groenten

“We betrekken de kinderen op een actieve manier om hun eten te bestellen. Ze krijgen een eigen kinderkaart met keuzemenu en kunnen hun favoriete groente kiezen. Ze kunnen dit invullen en zelf bestellen aan ons. We leggen dus niet een ‘verplicht’ assortiment op het bord en vermijden al helemaal groenten met veel dressing. We serveren gewoon pure groenten.”

“Wat we vaak horen bij het bedienen van de kleintjes is: “Mama, maar dat lust ik niet, hoor.” Nu kiezen ze bewust voor wat ze wél lusten: komkommer of tomaat of sla of wortel bij hun appelmoes. Ze doen dan hun best om hetgeen ze gekozen hebben, flink op te eten. En we zien graag de lege bordjes die terug komen naar de keuken. Vaak zijn de ouders zelf verrast: “Amaai, heb jij dat helemaal opgegeten?” Ook een goede zaak voor onze afvalberg.”

Brasserie Zonnebloem hoopt zo een inspiratiebron te zijn voor anderen en wat nieuw leven te kunnen brengen in onze Bourgondische gemeente en provincie. (PH)

Meer Info via 050 84 16 25 of www.zonnebloem.be. Brasserie De Zonnebloem is open op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 10 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.