Brasserie Vintage hele zomer ook op zondag open

Het team van Vintage met achteraan Nico Reynaert en Nathalie Verbeke. Vooraan Frederik Verhenne, Vincent Matton, Noor Uddin en Céline Trio. Kurt Naessens, Sofie Mareel en Maxim Pruvoost ontbreken op de foto. © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Na de diefstal van de kassa brak de coronacrisis uit. En dat terwijl de uitbaters van brasserie Vintage nog maar sinds eind 2019 bezig waren. In de crisis werd de interne organisatie wat aangepast en wordt de hele zomer ook op sluitingsdag zondag open gehouden.

Op 1 december 2019 namen Nathalie Verbeke en haar man Nico Reynaert en Kurt Naessens en zijn partner Sofie Mareel samen de uitbating van brasserie Vintage over. De beide koppels kenden elkaar onder meer vanuit het Sportkaffee, de cafetaria bij sportcentrum De Krekel, uitgebaat door Kurt Naessens. Sofie steekt er uiteraard ook vaak een handje toe. Ook Nico en Nathalie klusten er vaak als flexi-job bij. Zo namen ze samen de nieuwe uitdaging aan om Vintage over te nemen. “We behielden het team van medewerkers dat er al was, we hebben elk ook nog onze eigen job.”

Over de eerste 3,5 maanden waren ze uitermate tevreden. “We bouwden verder op het concept, behielden de menukaart en dezelfde gezichten in de zaak.” Maar plots sloeg het noodlot toe. “Eerst werd onze kassa gestolen. De dader die op camerabeelden te zien was, zijn ze ondertussen op het spoor. Maar de vraag is of we ooit nog iets van de centen zullen terugzien. We betwijfelen het. Enkele weken erna was er de lockdown.”

Het personeel kon op tijdelijke werkloosheid, maar uiteraard wilden de ondernemers graag herbeginnen. “Normaal zijn zondag en maandag onze sluitingsdagen, maar zeker al de hele zomer blijven we ook op zondag open”, aldus Nico. “We hopen zo een deel van ons verlies te recupereren.”

Parttime bij stad

De bedoeling is ook dat zeker Nathalie meer in de zaak komt te staan. “Ik ga straks halftijds werken. Ik doe mijn job bij het Izegemse stadsbestuur nog altijd graag, maar horeca was altijd mijn droom. Zowat 25 jaar geleden ging ik vaak helpen bij een traiteur en ook bij restaurant Retro heb ik jarenlang gewerkt. Het was altijd de bedoeling om op termijn meer voor de schermen te komen meehelpen, dat is nu wat vervroegd door de coronacrisis”, legt ze uit. “Normaal waren Nico en ik deze week op reis, maar nu kunnen we hier ook wat extra helpen.”

Een goed op elkaar ingespeeld team is ook niet onbelangrijk voor een zaak als Vintage. “We wisselen elkaar ook wat af. We openen om 11.30 uur en blijven open tot de laatste klant ‘s avonds vertrekt. In de namiddag fungeren we als tearoom, maar als iemand iets later wil lunchen kan dat perfect. Onze keuken is toch open.”

Zaterdag markt

Brasserie Vintage kan ook veilig heropenen. “Hier kunnen met de nodige afstand nu nog 68 mensen zitten, al betreft het vaak tafeltjes van vier. Dus halen we wellicht ook niet de maximale bezetting, maar we hebben ook nog ons terras waar we alle plaatsen kunnen behouden.”

De zaak tekende ook in op de Izegembon. “Tof initiatief dat voor ons zeker een meevaller was. En zaterdag kunnen we ook weer open tijdens de markt. Dan kun je hier al vanaf 9.30 uur terecht. We duimen voor goed weer de komende maanden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten