Brasserie ‘t Haantje krijgt een tweede vestiging op de Markt van Kortemark

Op de foto zien we de zaakvoerders met links Brecht Deceuninck, die in Diksmuide achter het fornuis staat, en Alexander Bertem, die in Kortemark in de potten zal roeren. © foto ACK
Redactie KW

Brasserie ‘t Haantje uit Diksmuide krijgt een tweede vestiging, op de Markt in Kortemark. Ze nemen het pand over waar recent L’Aquila sloot en vroeger Den Arend gevestigd was.

De jonge zaakvoerders Brecht Deceuninck (27) en Alexander Bertem (23) hadden al brasserie ‘t Haantje in de Ijzerlaan in Diksmuide én voegen daar nu een tweede zaak aan toe: op de Markt van Kortemark. De nieuwe zaak zal dezelfde naam dragen als die in Diksmuide. Ze komen overigens niet zomaar in een pand terecht, maar op de plaats van het bekende ‘Den Arend’ en vlakbij waar destijds onder meer het Hapkin-bier gebrouwen werd. Tot juli was Italiaans restaurant L’Aquila, een verwijzing naar het de voormalige brouwerij Akila, er gevestigd.

“We zullen op beide plaatsen een eerlijke, Belgische keuken brengen met een prima prijs-kwaliteitverhouding”, kondigen de zaakvoerders aan. “Onze specialiteiten zijn kip, ribbetjes, côte à l’os en cowboysteak. In beide plaatsen is de sluitingsdag maandag. In Diksmuide is er plaats voor 70 personen met een terras waar 90 mensen aan tafel kunnen, in Kortemark kunnen in het restaurant ook 70 personen en in het zaaltje nog eens 50. De opening in Kortemark is voorzien tegen eind oktober. Het restaurant wordt gezellig ingericht en contact opnemen kan via het nummer 051 80 16 02.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier