Brasserie ‘t Badhuis Menen krijgt nog dit jaar nieuwe uitbaters

© NV
Redactie KW

Het recreatiezwembad ‘t Badhuis Menen zoekt een nieuwe uitbater voor de cafetaria. Stephane Desmet en zijn vrouw Veronique Dewildeman stoppen dit jaar definitief met de brasserie. “We hebben dit drie jaar heel graag gedaan, maar het wordt ons te zwaar. Ik ben nu 53 en mijn vrouw 52, het is misschien tijd voor iets anders”, zegt Stephane.

Het koppel zal de zaak toch wel met een krop in de keel verlaten. “Met veel pijn in het hart stoppen we er mee. Het kwam te zwaar voor ons. Het is hier ook heel groot met het terras er bij. We hebben keihard gewerkt de afgelopen drie jaar. Ik had amper tijd voor mijzelf. Ik weet niet meer wanneer ik nog eens voor de laatste keer gezellig voor de tv heb gehangen”, vertelt Veronique.

De cafetaria is gelegen in de Sluizenkaai 77/2 in Menen langs de oever van de Oude Leie en heeft een schitterend panoramisch terras. “We werken samen met de uitbater met een contract van negen jaar waarvan hij elke drie jaar een opzeg mag indienen. Officieel moet Stephane nu de zaak nog uitbaten tot 15 september. Maar als er een geschikte kandidaat gevonden wordt en ze komen beiden overeen dan mag hij uiteraard al onmiddellijk beginnen“, aldus directeur Henk Wekking.

Een concessie voor de uitbating van de cafetaria zal worden toegewezen. “De concessie heeft tot doel de cafetaria van het zwembad Badhuis Menen te exploiteren als cafetaria/brasserie voor een termijn van negen jaar. De uitbater zorgt dus voor een goede en kwalitatieve uitbating van de cafetaria. De kandidaten moeten hun visie en ondernemingsplan naar ons opsturen waarna de raad van bestuur de geschiktste kandidaat uitkiest”, weet Schepen van huisvesting, AGB en patrimonium Renaat Vandenbulcke.

Opleiding hulpkok

Stephane en Veronique zullen echter niet bij de pakken neerzitten na 15 september. “Ik ben nu al volop bezig met zoeken naar ander werk. Het is zeker niet dat de horeca ons heeft gedegouteerd, integendeel, ik zoek zelfs vooral terug werk in deze sector. Ik volg nu momenteel een opleiding hulpkok”, zegt Stephane. “Ik zou heel graag terug een horecazaak hebben maar dan veel kleiner, met meer rustige uren en minder stress. Ik wil ook nog eens benadrukken dat we helemaal geen problemen hebben samen. Alvorens er geroddeld wordt: we gaan niet scheiden hoor, alles is nog dik in orde”, lacht Veronique.

(NV)

Ondernemers die interesse hebben om deze cafetaria uit te baten, kunnen hun kandidatuur stellen tot 21 mei 2019 bij het Autonoom Gemeentebedrijf, AGB Menen, 0476 33 43 05, badhuis@menen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier