Brasserie Surplace opent de deuren in Sint-Amandstraat

Johan Verstraeten en Michèle Van Vyve zijn trots op hun nieuwe zaak. (foto DC) © Davy Coghe
Redactie KW

Johan Verstraeten en Michèle Van Vyve, de voormalige uitbaters van het bekende restaurant Noorderlicht in Hoeke, openden woensdag de deuren van Brasserie Surplace in de Sint-Amandstraat. “We brengen hier Vlaamse klassiekers en de typische brasseriekeuken volgens de regels van de kunst in een stijlvol hedendaags en warm interieur.”

De drukke Sint-Amandstraat, op een boogscheut van de Markt, is een horecazaak rijker. Michèle Van Vyve en Johan Verstraeten openden er woensdag namelijk de deuren van Surplace, een bijzonder stijlvol en luxueus aangeklede brasserie. Lekkerbekken in deze regio kennen Johan en Michèle als uitbaters van restaurant Noorderlicht in Hoeke bij Damme, waar ze een kleine 20 jaar in respectievelijk de keuken en de zaal stonden.

Huzarenstukje

Na lange en mooie jaren in Noorderlicht, vooral vermaard voor de paling- en wildbereidingen, hadden Michèle en Johan al een tijdje de ambitie om in hun woonplaats Brugge een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze hadden al een ruim horecapand in de Sint-Amandstraat gekocht dat ze in afwachting van het realiseren van hun eigen plannen verhuurden aan de uitbating Carillion.

Toen een overnemer werd gevonden voor Noorderlicht konden Johan en Michèle effectief hun plannen doorzetten voor een nieuwe zaak in Brugge. En dat is dus Brasserie Surplace geworden. “Ik ben zelf nogal een wielerfan dus we vonden het wel leuk om dat een beetje door te trekken in de zaak. Aanvankelijk gingen we voor brasserie Flandrien, maar dat bleek al te bestaan…”, vertelt Johan. “Het is echt wel een huzarenstukje geweest om dit klaar te krijgen want het pand was eigenlijk wel in slechtere staat dan we dachten.” “Dat zagen we vooral toen we achter bepaalde valse wanden gingen kijken. Maar we zijn nu echt wel ontzettend tevreden met het resultaat”, vult Michèle aan. “We gaan hier dus voor Vlaamse klassiekers, zoals paling in ‘t groen, en de typische brasseriekeuken volgens de regels van de kunst.”

Wisselende dagschotel

Zoals het een klassieke brasserie betaamt, kan in Surplace de hele dag door terecht om iets te eten. Zowel voor een volwaardige maaltijd als voor hapjes bij een drankje. Als gediplomeerd sommelier ontfermt Michèle zich over het wijnaanbod, met onder meer een uitgebreid aanbod aan wijnen per glas. “We werken ook met suggesties op de kaart en over enkele weken starten we met een dagelijks wisselende dagschotel”, geeft Johan nog mee. Op de eerste verdieping hebben Michèle en Johan ook nog een ruime zaal voor feesten en vergaderingen ter beschikking. (Piet De Ville)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier