Brasserie Rhodesgoed uit Kachtem heeft met ‘Albert’ nu ook een eigen bier

Het kelnersteam van Brasserie Rhodesgoed met v.l.n.r. Vincent Neirynck, Margaux Vanooteghem, Natalya Lopatkina, Michaël Bossuyt, Jürgen Wynant en Wouter Stockman. (gf) © (gf)
Wouter Vander Stricht

‘t Rhodesgoed heeft nu ook een eigen bier en dat gaat door het leven als ‘Albert’. Genoemd naar de voormalige Kachtemse burgemeester en bewoner van het Rhodesgoed, Albert Maurits Verhelst. Het bier is mee gecreëerd, geproefd en goedgekeurd door het volledige team van obers in de Kachtemse brasserie.

Rhodesgoed-eigenaar Wim Degezelle: “Al enkele jaren leeft de gedachte om een nieuw biertje te brouwen dat enkel in het Rhodesgoed geserveerd wordt. Kelner en bierkenner Vincent Neirynck nam de opdracht op zich om een toegankelijk blond biertje te gaan brouwen bij brouwerij De Feniks in Heule. Ook over de naam werd nagedacht en uiteindelijk kozen we ‘Albert’ . Het bier smaakt niet enkel lekker, de naam ligt ook goed in de mond. Het is een hommage aan de Kachtemse geschiedenis en een van de voormalige bewoners van ‘t Rhodesgoed: Albert Maurits Verhelst. Hij was burgemeester in Kachtem van 1941 tot 1976. Hij overleed in 1994 op 95-jarige leeftijd.”

Blondje van 8 graden

Bierkenner Vincent Neirynck geeft nog wat meer duiding bij de creatie. “Het werd een kruidig blond biertje van acht graden. Het kan zowel als aperitief, bij een lekker stukje vlees of vis geserveerd worden. En uiteraard ook gewoon om de dorst aangenaam te lessen. Alles kan, niets moet met Albert. Het logo werd ontworpen door een van onze jobstudenten, Sander Belaen. We zijn trots dat we dit met ons team zelf hebben gedaan. We zijn ook eigenaar van het recept, je zal het dus ook nergens anders kunnen proeven.”

Alle kelners hebben het geproefd en unaniem goedgekeurd. Albert is enkel en alleen in ‘t Rhodesgoed te verkrijgen. “En het valt al in de smaak bij de klanten. Het wordt al gretig besteld.” (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier