Brasserie Historics in Avelgem houdt vast aan succesrecept

Ronkende motoren, culinair genieten, je onderdompelen in de mooiste plekjes van de regio en dit alles overgoten met een overheerlijk snuifje nostalgie. Het is het succesrecept van de Brasserie Historics!

Bart met zijn Mini Cooper. (foto CLL)

Succesrecept, het woord mag zonder enige bescheidenheid worden gebruikt. Wat ooit begon als een rondrit onder vrienden is ondertussen uitgegroeid tot een event met nationale faam.

“Elf jaar geleden zaten we hier met enkele vrienden aan de toog en besloten we om de zondagnamiddag onze oldtimers van stal te halen”, vertelt Bart Demeyere, een 34-jarige ondernemer. Hij stond samen met Benoni Dewaele mee aan de wieg van het jaarlijkse gebeuren. “Al van de eerste editie hadden we bijna 50 deelnemers, mensen die met andere liefhebbers van oldtimers een rondrit wilden maken. Toen waren dergelijke events nog eerder een uitzondering en al helemaal onbestaande in de streek. We besloten om het professioneel aan te pakken en zodoende is het jaar na jaar gegroeid.”

Groeien staat gelijk aan vernieuwen, iets waar zowel Bart als Benoni zich bewust van zijn. “Ondertussen zijn er heel wat gelijkaardige events bijgekomen”, klinkt het. “Autoliefhebbers kunnen tegenwoordig ieder weekend wel ergens terecht, het was voor ons dan ook een erezaak om te blijven innoveren. Jaar na jaar zetten we een event op poten waar ‘genieten’ centraal staat.”

Zorgeloze dag

Genieten, het is meer dan alleen maar rondtuffen in een oldtimer. “Iedere deelnemer, ondertussen al 130 wagens, trekt hierheen omdat ze hier een zorgeloze dag kunnen beleven. Het parcours, meer dan 160 km, is tot in de puntjes uitgewerkt zodat zelfs nieuwkomers kunnen deelnemen. Iedere deelnemer volgt het traject individueel, we brengen hen langs enkele mooie plekjes in de streek. We starten ‘s morgens met een uitgebreid ontbijt, houden in de voormiddag halt voor een heerlijk aperitief en over de middag worden de culinaire buikjes gevuld. Uiteindelijk hoeven chauffeurs zich maar over één zaak te ontfermen: benzine in hun wagen. Met een voltallig team werken we een volledig jaar hier naartoe. Als je deelnemers van over het hele land aantrekt, dan weet je dat je goed bezig bent.”

De Brasserie Historics biedt ook heel wat visueel spektakel voor toeschouwers. “We werken erg goed samen met het gemeentebestuur van Avelgem” vult Bart aan. “Hier in de Kerkstraat, pal voor De Brasserie, zetten we een podium op waar alle deelnemers over moeten rijden. Liefhebbers van oude voertuigen komen hier dan ook volop aan hun trekken en iedereen is meer dan welkom. Ook na de rondrit worden de voertuigen hier tentoongesteld.”

Info: De Brasserie Historics vindt plaats op zondag 25 augustus. Meer info vind je terug op www.brasseriehistorics.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.