De naam van de nieuwe familiezaak is voluit Brasserie Den Trimaar food & drinks. "Wie enkel iets wil drinken, is hier uiteraard ook welkom", zegt Michelle Derycke (22), die de zaak runt. Zij genoot een opleiding Handelswetenschappen en Bedrijfskunde aan Hogeschool Vives en een opleiding EPC energie. Zij combineert beroepshalve immo en verzekeringen. Ze werkte als jobstudent in restaurant Bord'Eau en De Gavers. De locatie van de nieuwe zaak aan wijk Eiland was vroege...

De naam van de nieuwe familiezaak is voluit Brasserie Den Trimaar food & drinks. "Wie enkel iets wil drinken, is hier uiteraard ook welkom", zegt Michelle Derycke (22), die de zaak runt. Zij genoot een opleiding Handelswetenschappen en Bedrijfskunde aan Hogeschool Vives en een opleiding EPC energie. Zij combineert beroepshalve immo en verzekeringen. Ze werkte als jobstudent in restaurant Bord'Eau en De Gavers. De locatie van de nieuwe zaak aan wijk Eiland was vroeger nog een voedingswinkel en een ontbijtzaak. "Voor ons was dit een ideale locatie. We hebben de toog aangepast en de zaak volledig heringericht in warme aardekleuren en grijstinten. De eyecatcher is een galerij met aapjes. Ook het grote terras is volledig nieuw." Michelle runt samen met haar papa Sandy, mama Severine en broer Branko de zaak. Als chef-kok trokken ze Matthias Linski (26) aan, met Branko (18) als hulpkok."We overleggen samen wat er op het menu komt: van de vaste kaart tot suggesties en ook menu's of een maaltijd op aanvraag. Wie bijvoorbeeld graag eens kreeft of lever wil, kan dat twee dagen op voorhand bestellen", duidt Sandy. Op het menu of bij de suggesties staan bijvoorbeeld drie soorten mosselen, filet mignon, rundstong in Madeirasaus, sliptongetjes à la meuniere, paardenkraai en varkenswangetjes in Rodenbach Grand Cru-saus. Er zijn ook speciale kindermenu's. "Al onze producten worden dagvers besteld en bereid. We houden van een verse keuken", zegt Matthias.Chef-kok Matthias Linski genoot een opleiding aan Athena 3 Hofsteden. Matthias verfijnde die met een stage bij wijlen Lieven Defieuw van restaurant Gouden Kroon, ook voormalig chef-kok van wijlen koning Boudewijn en koningin Fabiola."Ik heb heel veel geleerd van Lieven", zegt hij. Matthias' paradepaardje? "Alles en een verse moelleux." (lacht) De specialiteit van Branko is zijn verse hamburger. "Een eigen creatie met eigen saus en groenten en 350 gram vlees." En is er ook een take-away.In de namiddag kun je er genieten van verse taart, gebak en verwenkoffie. "Tijdens de uren van de tearoom durf ik al eens een deuntje te spelen op de aanwezige piano", verklapt Matthias. (PVH)Brasserie Den Trimaar is open van vrijdag t.e.m. zondag van 11.30 tot 23 uur. De keuken is doorlopend open van 12 tot 21.30 uur. Reservatie is aangeraden.