Brasserie Dæfnis verovert plaatsje in nieuwe Gault&Millau-gids

De nieuwe Gault&Millau-gids is er, en dat is goed nieuws voor chef Daphnis Abbeloos. Zijn brasserie Dæfnis is voor het eerst in de gerenommeerde restaurantgids opgenomen met een score van 12 op 20.

Chef Daphnis Abbeloos. © WO

Voor de horeca-uitbater is de erkenning door Gault-Millau een welgekomen lichtpuntje in donkere lockdown-maanden. “Maar het was niet mijn ambitie om in de gids terecht te komen. Het nieuws kwam ook niet helemaal onverwacht, want enkele van mijn klanten hadden me vooraf al ingelicht. Dit jaar staan we ook voor het eerst in de Michelingids. Gek, want eigenlijk associeer ik die restaurantgidsen veeleer met klassezaken en chique restaurants, terwijl Dæfnis gewoon een verfijnde brasserie is”, blijft de chef bescheiden.

“De quotering van Gault&Millau verandert voor ons niets. We behouden ons vertrouwde concept en waar nodig schaven we wat bij. Voor mij is het voornaamste dat de klanten tevreden zijn, de mond-tot-mondreclame doet de rest.”

Daphnis Abbeloos (32) genoot zijn opleiding in hotelschool Ter Duinen in Koksijde en volgde een specialisatiejaar in Ter Groene Poorte in Brugge. Vervolgens deed hij de nodige ervaring op in brasserie Latem in Sint-Martens-Latem en restaurant Bertho in Waregem. Samen met zijn moeder en vennoot Annick Tanghe opende hij vijf jaar geleden brasserie Dæfnis in de Rekkemstraat 2.

Afhaalmaaltijden

Tijdens de horecasluiting blijft Daphnis zijn klanten culinair verwennen met afhaalmaaltijden. “Ik maak wekelijks een nieuw menu, die tot de donderdagavond besteld kan worden. Afhalen kan dan op vrijdag- en zaterdag. Het is leuk om toch een bezigheid te hebben, zo niet zou ik gek worden. En met de feestdagen in het verschiet, verwacht ik dat mijn traiteurdienst volle bak zal draaien.” (CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.