Brantano’s Torhout en Koksijde gesloten tot nader order

Redactie KW

Als Brantano de volkstoeloop voor de uitverkoop niet in betere banen leidt, dan zal de winkel in Torhout morgen niet opengaan. Dat zegt burgemeester Kristof Audenaert (CD&V). Ook de Brantano in Koksijde blijft gesloten totdat er een betere regeling is.

Eén woord: schandalig. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Kristof Audenaert, de burgemeester van Torhout.

“Tijdens de gewone koopjes, met kortingen van 20 à 30 procent, staan er minimum 7 personeelsleden in de winkel”, zegt hij. “Nu waren dat er ocharme 4. En één security-agent. Het personeel heeft zaterdag meermaals om versterking gevraagd, maar daar werd dan geen gevolg aan gegeven.”

Audenaert richt zich nu tot het Veilingshuis Moyersoen, dat zondagmorgen bekijkt welke extra maatregelen het neemt. Het veiligingshuis heeft naar eigen zeggen wel constructieve gesprekken gevoerd met de burgemeesters die aangaven dat het anders moet. “Daar heb ik niks van gehoord”, reageert Audenaert. De winkel blijft dus gesloten “tot zolang er garanties zijn van voldoende personeelsinzet binnen en buiten de winkel.”

Ook de burgemeester van Koksijde, Marc Van Den Bussche (Open VLD) , richt zicht tot het veilingshuis. Hij sloot zaterdagmiddag al de vestiging. “Als zij niet met een betere regeling komen, dan blijft de Brantano gesloten.”

De winkels in Brugge gaan morgen wel gewoon open. “Er waren lange wachtrijen maar geen gedrum en gemor”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Ook in Oostkamp gaat de winkel open. “Maar het moet wel beter”, laat burgemeester Jan de Keyser (CD&V) nog weten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier